Objavljeno: 18/09/2019

Po 32. puta zasjedalo grubišnopoljsko Gradsko vijeće

Prva je to sjednica nakon ljetne stanke, na kojoj su uz aktualni sat bile još 23 točke dnevnoga reda

/slika/vijesti/2019/2019_09/2019_09_664_x_495/190918_gradsko_vijece1.jpg

Danas je prvu sjednicu nakon ljetne stanke održalo grubišnopoljsko Gradsko vijeće. Na dnevnom redu 32. sjednice ponajprije je bio aktualni sat na kojemu je bilo riječi o korištenju mjesnih domova u Treglavi, Dapčevačkim Brđanima i Donjoj Rašenici, prikupljanju otpada i podjeli žutih kanti, posipavanju kamenom ceste u Rastovcu te izgradnji doma romske nacionalne manjine u Grubišnom Polju. Potom je Gradsko vijeće odradilo još 23 točke dnevnoga reda.
Vijeće je odobrilo zaključivanje dodatka predugovoru o kupoprodaji nekretnina s Energostatikom, dana je suglasnost na Plan i program rada Savjeta mladih Grada Grubišnoga Polja za 2019. godinu te na ovogodišnji Program rada Razvojne agencije AGRO ustanove za razvoj Grada. Većinom glasova su prihvaćena financijska izvješća za prvu polovicu godine Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, Gradske knjižnice „Mato Lovrak“, Centra za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja, Dječjeg vrtića „Tratinčica“ i Javne vatrogasne postrojbe, dok su prihvaćeni i godišnje izvješće o ostvarivanju Plana i programa rada Dječjeg vrtića „Tratinčica“ te Plan zaštite od požara za područje Grada Grubišnoga Polja.
Temom današnje sjednice Gradskog vijeća bili su Komunalac i Vodovod Grubišno Polje. Riječ je o izvješćima o radu nadzornih odbora dviju tvrtki za prošlu godinu, izboru njihova revizora za prošlu godinu i o izvješću o stanju zaduženosti Vodovoda na 18. srpnja 2019. godine. Vijećnicima je podnijet i Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Grubišnoga Polja za ovu godinu. Prema njemu u prvoj polovici godine prihodi Proračuna su ostvareni u iznosu od 16 520 755 kuna, ili 30,11 posto od planiranih za 2019. godinu, ali su i 48,01 posto veći od ostvarenih u prošlom istovjetnom razdoblju, kada su iznosili 11 162 266 kuna. Rashodi su ostvareni u iznosu od 11 642 117 kuna, ili 21,7 posto plana i povećani su u odnosu na isto lanjsko razdoblje za 53,43 posto.
Nadalje, donijeta je odluka o stavljanju van snage odluke o osnivanju postrojbe civilne zaštite opće namjene grada, odabrana je najpovoljnija ponuda za radove na temeljima doma za Rome Grubišno Polje, imenovano Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, a Dijana Šeliš imenovana ravnateljicom Centra za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja. Na kraju redovnoga dijela gradonačelnik Zlatko Mađeruh je podnio i izvješće o svom radu za prvu polovicu ove godine. Gradonačelnik je na sjednici gradskim vijećnicima predstavio novog pročelnika Stručne službe Gradskog vijeća Miljana Maleka.
Sjednica je zaključena raspravom o sudbini Tvinova pogona u Grubišnom Polju.