Digitalna pristupačnost

Izjava o pristupačnosti

Stupanjem na snagu Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske, GRAD GRUBIŠNO POLJE objavljuje Izjavu o digitalnoj pristupačnosti svog mrežnog sjedišta i usklađenosti s Direktivom (EU) 2016/2102, te mogućnosti pružanja povratnih informacija korisnika radi daljnjeg unaprjeđenja digitalne pristupačnosti mrežnog sjedišta.

Općenito o digitalnoj pristupačnosti

Stranica www.grubisnopolje.hr nastoji osigurati pristupačnost svojih usluga za osobe s invaliditetom u najvećoj mogućoj mjeri. Trudimo se osigurati digitalnu pristupačnost svim korisnicima u pristupu javnim uslugama i informacijama, primjenjujući Direktivu (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.

Kontinuirano poboljšavamo korisničko iskustvo primjenjujući relevantne standarde pristupačnosti prema smjernicama i standardizaciji mrežnog sadržaja (WCAG 2.1 Web Content Accessibility Guidelines), inicijative za mrežnu pristupačnost (WAI), World Wide Web konzorcija (W3C), organizacije koja se bavi standardizacijom mrežnih tehnologija.

Stupanj usklađenosti web stranice

Stranica www.grubisnopolje.hr je usklađena sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora, uz neke iznimke.

Nepristupačni sadržaj

Pojedine .pdf datoteke sadržane u objavama nisu u cijelosti nastale izvozom iz izvorišne datoteke iz alata Microsoft Office Word uz odabir opcija za pristupačnost, već skeniranjem tiskanih dokumenata, odnosno nisu pristupačne jer nisu prikladno pripremljene za čitače ekrana te ih oni ne mogu pročitati.

Podizanje razine pristupačnosti

GRAD GRUBIŠNO POLJE će provesti dodatne korektivne mjere kojima će se nepristupačan sadržaj na mrežnoj stranici prilagoditi potrebama osoba s poteškoćama.