3. sjednica grubišnopoljskog Gradskog vijeća

U prvih šest mjeseci ostvareni prihodi od 19 551 312 kuna, što je značajno povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine

3. sjednica grubišnopoljskog Gradskog vijeća

Na svojoj trećoj sjednici u ovom mandatu grubišnopoljsko Gradsko vijeće je jučer prihvatilo financijska izvješća za prošlu godinu Vijeća srpske nacionalne manjine, Vatrogasne zajednice Grada, Zajednice športskih udruga te je prihvatilo polugodišnja financijska izvješćima Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, Gradske knjižnice „Mato Lovrak”, Javne vatrogasne postrojbe, Centra za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja, Dječjeg vrtića „Tratinčica“ i Razvojne agencije AGRO. Izmijenjen je i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu, plaćama i načinu rada Centra za pomoć u kući, donijet Pravilnik zaštite na radu i Pravilnik o zaštiti od požara Dječjeg vrtića Tratinčica. Vijeće je dalo suglasnost provedbi ulaganja za projekt 'Centra malih sportova Ilova' i za provedbu ulaganja za projekt 'Vatrogasnog centra.
U okviru aktualnog sata vijećnika Sebastijana Svata su zanimale mogućnosti izgradnje parkirališta uz groblje u Donjoj Rašenici, na što je gradonačelnik Zlatko Mađeruh kazao da planovi za tu investiciju postoje te će se možda naći već u rebalansu proračuna za ovu godinu.
Vijeće je donijelo odluku o isplati kapitalne pomoći Vodovodu Grubišno Polje za izgradnju kanalizacijske mreže u Ulici kralja Zvonimira i kapitalne pomoći za ugradnju automatske grube rešetke na Uređaju za pročišćavanje otpadnih voda u Orlovcu Zdenačkom. Imenovalo je članove Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Grada Grubišnoga Polja te donijelo Odluku o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka i članova izabranih s liste grupe birača zastupljenih u Gradskom vijeću za ovu godinu.
Na dnevnom redu je bio i Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Grubišnoga Polja za 2021. godinu, koji otkriva da su u prvih šest mjeseci ostvareni prihodi od 19 551 312 kuna, što je značajno povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada su iznosili 13 204 124 kune. Rashodi iznose 15 818 077 kuna, dok su lani bili 14 064 520 kuna. U okviru sjednice gradonačelnik je podnio izvješće o radu za prvu polovicu godine. (Tekst i foto Michael Palijan)


  Povratak na: Novosti