Centar za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja povećao broj korisnika i djelatnika

Završetkom projekta Zaželi Centar je preuzeo 60 korisnika kako bi starije osobe nastavile primati potrebnu pomoć

Centar za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja povećao broj korisnika i djelatnika

Centar za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja izvijestio je da je povećao broj korisnika i djelatnika. Naime, nakon završetka projekta Zaželi Centar za pomoć u kući je preuzeo 60 korisnika kako bi se usluge nastavile i dalje pružati kako starije osobe ne bi ostale bez pomoći u obavljanju njihovih svakodnevnih aktivnosti.-Dodatno su zaposlene dvije djelatnice na određeno vrijeme koje će obilaziti korisnike sve do početka nove faze projekta Zaželi. Iako je vremensko pružanje usluga kraći, jedan put tjedno nego u projektu kada je bio svakoga dana, za sada možemo reći da su korisnici zadovoljni pruženim uslugama jer im je i dalje omogućeno pravo na dostavu namirnica, lijekova, plaćanje računa, pripremu obroka i pomoći u kućanstvu, obavljanje higijene korisnika te prijevozi do liječnika ili po mirovinu-kaže Dijana Šeliš, ravnateljica Centra, koji trenutno broji 100 korisnika.
Nakon što je završena sezona košnje trave oko uže okućnice sa 31. listopada trenutno najtraženija usluga je donošenje i cijepanje ogrijevnog drveta, jer ovu uslugu teško mogu obaviti bez tuđe pomoći, ističe ravnateljica.
-Kako provodimo djelatnost socijalne skrbi u Centru za pomoć u kući poštujemo sve epidemiološke mjere koje je donio Stožer RH. Prilikom obilaska djelatnika redovito se koriste zaštitne maske i rukavice, nazuvci za ulazak u kućanstvo i redovito se koristi dezinfekcijsko sredstvo za ruke. Djelatnici svi posjeduju Covid putovnice i potrebne potvrde tako da dodatna testiranja za sad nisu potrebna prilikom dolaska na posao-zaključuje ravnateljica. 


  Povratak na: Novosti