Grad će isplatiti božićnice umirovljenicima i starijima od 65 godina koji ne primaju mirovine

Grad će isplatiti božićnice umirovljenicima i starijima od 65 godina koji ne primaju mirovine

Umirovljenici s područja Grubišnoga Polja koji ne primaju mirovine veće od 2000 kuna i ove godine će primiti božićnice. Naime, Grad Grubišno Polje je za tu svrhu u proračunu rezervirao 150 000 kuna. Tako oni koji imaju mirovinu do 500 kuna mogu očekivati najizdašnije iznose od 350 kuna. 250 kuna dobit će oni s mirovinom u rasponu od petsto do tisuću kuna, dok će oni s mirovinom u visini od tisuću do 1500 dobiti 200 kuna. Oni s mirovinama između 1500 i dvije tisuće kuna dobit će 150 kuna božićnice.
Osim da prima mirovinu do 2000 kuna neovisno je li riječ o starosnoj, obiteljskoj ili invalidskoj ostvarenoj u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu, kriteriji za ostvarivanje nagrade je da umirovljenik ima prebivalište na području Grubišnoga Polja. Isplata božićnica umirovljenicima financirat će se iz Proračuna Grada Grubišnoga Polja za 2021. godinu, a isplatit će se putem poštanske uputnice na adresu umirovljenika. Popis korisnika utvrđen temeljem podataka o korisnicima mirovina koje isplaćuje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i evidentiranim prihodima putem Porezne uprave.
Osim toga, Grad Grubišno Polje je objavio i Javni poziv za isplatu božićnica osobama starijima od 65 godina koje ne ostvaruju mirovinu ili neke druge prihode u RH i inozemstvu. Uvjeti za taj oblik pomoći je da je osoba starija od 65 godina, prebiva na području Grubišnoga Polja, ne ostvaruje mirovinu ili druge prihode u RH i inozemstvu, a tu se misli na sva oporeziva primanja poput onih na osnovi rada, ugovora o zakupu ili najmu te neoporeziva poput potpora u poljoprivredi, poticaja te socijalnih potpora. Zahtjev je moguće podnijeti do 30. studenog ove godine.
Detalje o božićnicama umirovljenicima pročitajte na POVEZNICI, a detalje o Javnom pozivu za isplatu božićnica starijima od 65 godina koji ne ostvaruju mirovinu na POVEZNICI


  Povratak na: Novosti