Danas točno 25 godina statusa Grada Grubišnoga Polja

Omogućio je to Hrvatski sabor 17. siječnja 1997. godine donošenjem Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj

Danas točno 25 godina statusa Grada Grubišnoga Polja

Danas s ponosom možemo reći da smo građani punu četvrtinu stoljeća ! Naime, na današnji dan prije 25 godina tadašnja općina postala je gradom Grubišnim Poljem. Omogućio je to toga dana Hrvatski sabor donošenjem Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj, koji je pet dana kasnije potvrdio i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman. Podsjetimo, Grubišno Polje je od 1992. godine, razdvajanjem od sadašnje općine Velikoga Grđevca postao samostalnom lokalnom samoupravom, a 1997. godine dobio je status grada.
Na čelu Grubišnoga Polja u mandatu od 1993. do 1997. godine bio je načelnik i ujedno prvi gradonačelnik grada Ivica Debić. Naime, tada kada je iznjedrena inicijativa redefiniranja statusa lokalnih samouprava pojavila se mogućnost da i Grubišno Polje zajedno s mnogim drugim jedinicama lokalne samouprave dobije status grada pa je potrebne korake za dobivanje toga statusa odradio I. Debić sa svojim suradnicima.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh kaže kako je status grada osigurao ostanak mnogih institucija u Grubišnom Polju.-To je povijesni čin i zahvaljujem tadašnjem načelniku prof. Debiću na tom iskoraku za koji se sa svojom upravom izborio. Jednako tako je bio važan i iskorak kada smo ušli u područje posebne državne skrbi, koje nam je omogućilo daljnji razvoj i napredak cijele lokalne samouprave-kazao je Z. Mađeruh. (Michael Palijan)


  Povratak na: Novosti