Dovršena je modernizacija trase stare pruge koja će uvelike rasteretiti gradski promet

Treća je faza vrijedna 46.773,21 euro završena nedavno, a kroz tri faze uređenja uloženo je ukupno 170.000 eura

Dovršena je modernizacija trase stare pruge koja će uvelike rasteretiti gradski promet

Dovršena je planirana modernizacija trase stare pruge u Grubišnom Polju, koja je, nakon što je desetljećima bila samo prašnjavi put, postala asfaltirana nerazvrstana gradska cesta na potezu od Ulice Ivana Nepomuka Jemeršića, do Ulice Nikole Šubića Zrinskog. Naime, završena je i posljednja treća faza njezine modernizacije na potezu od Gupčeve do N.Š. Zrinskog. Ukupna vrijednost te treće faze projekta bila je 46.773,21 eura, a taj je dio projekta iznosom od 24.800 eura sufinanciralo je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Izvođač modernizacije te dionice duge 350 metara bile su bjelovarske Ceste d.d.
U prethodnom je razdoblju, točnije sredinom 2022. godine asfaltiranjem prve dionice te gradske nerazvrstane ceste prvo spojen potez od Gupčeve, poznate i kao prilaz stadionu, do stražnjeg ulaza u Dječji vrtića Tratinčica. Taj je posao stajao 42.440,75 eura. Potom je asfaltirano i parkiralište nasuprot ulaza u vrtić, što je stajalo 9.578,99 eura. A, prošle je godine dovršeno asfaltiranje poteza od stražnjeg ulaza u Dječji vrtić Tratinčica do spoja na Jemeršićevu kod samostana Moj mir. Vrijednost toga projekta bila je oko 70.880 eura. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU putem Programa za poboljšanje infrastrukture na području naseljenom pripadnicima nacionalnih manjina osiguralo je 60 posto novca ili oko 43.100 eura, dok je iz gradskog proračuna izdvojen ostatak. Taj je potez dug 490 metara. Ukupno je tako u modernizaciju stare pruge uloženo oko 170.000 eura.
Nakraju je ta gradska nerazvrstana cesta, koju je bila rijetko korištena dobila sasvim novu svrhu i rasteretila gradski promet. Valjalo bi još poraditi na svijesti pojedinih vozača da se u skladu s prometnom regulacijom u toj jednosmjernoj ulici ne kreću u pogrešnom smjeru. (mp; foto: td)


  Povratak na: Novosti