Grad Grubišno Polje ima osam novih korisnika stipendija

Četvero su studenti, a četvero učenici srednjih škola koji pohađaju programe deficitarnih zanimanja

Grad Grubišno Polje ima osam novih korisnika stipendija

Grad Grubišno Polje ima osmero novih stipendista, od kojih su četvero studenti i četvero učenici srednjih škola koji pohađaju programe deficitarnih zanimanja. Naime, danas su stipendisti i njihovi roditelji s grubišnopoljskim gradonačelnikom Zlatkom Mađeruhom potpisali ugovore o stipendiranju. Podsjetimo, Grad Grubišno Polje već niz godina isplaćuje stipendije temeljem pravilnika o stipendiranju studenata, a od 2018. godine i stipendije za deficitarna zanimanja. Iznos studentskih stipendija je 1000, a učeničkih 600 kuna tijekom 10 mjeseci u godini.
Uza želju da se nakon završetka studija, odnosno srednje škole vrate i na području grada nađu posao gradonačelnik Zlatko Mađeruh je iznio podatke prema kojima je razvidno da Grad Grubišno Polje s novim ugovorima stipendira ukupno 12 učenika srednjih škola deficitarnih zanimanja te 24 studenata.-Ukupno je 12 stipendija za deficitarna srednjoškolska zanimanja, za koja je u ovoj godini osigurano 70.000 kuna, dok je s novih četvero ukupno 24 studenata za čije je stipendije u proračunu osigurano 210.000 kuna. Ukupno 280.000 kuna godišnje izdvajamo za obrazovanje mladih-kazao je gradonačelnik poručivši potpisnicima da je njihova obveza redovito upisivati naredne godine i o tomu Gradu dostavljati dokaz.
Podsjetimo, učeničke su stipendije u slučaju redovnog završetka školovanja bespovratne, dok u slučaju studentskih povrat ovisi o uspjehu. (Tekst i foto: Michael Palijan)


  Povratak na: Novosti