Ovogodišnje potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU vrijedne oko tri milijuna kuna

Potvrđeno je to na sastanku gradonačelnika Zlatka Mađeruha, državnoga tajnika Velimira Žunca i saborskoga zastupnika Mira Totgergelija

Ovogodišnje potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU vrijedne oko tri milijuna kuna

Jučer su u uredu gradonačelnika Zlatka Mađeruha gostovali državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a Velimir Žunac i saborski zastupnik Miro Totgergeli. Razgovaralo se o projektima koji su uz potporu toga Ministarstva u ovoj godini provedeni na području Grubišnoga Polja, ali i o budućim projektima. Naime, Grad Grubišno Polje je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije povukao oko tri milijuna kuna za nekoliko projekata.
Jedan od njih je 'Sanacija i modernizacija nogostupa u Ulici Mate Lovraka u Velikim Zdencima', za koji je ostvareno 450.000 od njegove ukupne vrijednosti 850.000 kuna. Za radove na mjesnom domu u Grubišnom Polju vrijedne milijun kuna, ostvarena je potpora od 250.000 kuna. Za čak 13 milijuna kuna vrijedan projekt izgradnje infrastrukture u Zoni malog i srednjeg poduzetništva Ministarstvo je osiguralo 2,1 milijuna kuna. Za projekt Izgradnje reciklažnog dvorišta u Grubišnom Polju vrijedan 5.2 milijuna kuna Ministarstvo je osiguralo 370.000 kuna, a za projektno tehničku dokumentaciju projekta Turističke zone Bara 380.000 kuna. Gradonačelnik Mađeruh je zahvalio kako V. Žuncu tako i ministrici Nataši Tramišak na pomoći te saborskom zastupniku M. Totgergeliju koji je pomogao lobirajući za mnoge projekte.
V. Žunac je najavio da su u narednom razdoblju osim nacionalnih programa na raspolaganju dva nova izvora: Nacionalni plan oporavka i otpornosti s 48 milijardi kuna rezerviranih za narednih pet godina, a i financijski okvir 2021.-2027. s također rezerviranih više milijardi eura na raspolaganju. Zadatak čelnika lokalnih samouprava je da imaju spremne projekte kako bi temeljem njih mogli povući što više sredstava, kazao je V. Žunac, istaknuvši odličnu suradnju Grada Grubišnoga Polja i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a. Susret u gradonačelnikovu uredu bio je ujedno i prilika za razgovor o mogućim projektima i suradnji u narednoj godini. (Tekst i foto: Michael Palijan)


  Povratak na: Novosti