Gradski i čelnici Hrvatskih voda razgovarali o projektima u ovoj godini

Više je projekata koje će u ovoj godini Grad Grubišno Polje provoditi u suradnji s Hrvatskim vodama

Gradski i čelnici Hrvatskih voda razgovarali o projektima u ovoj godini

Grubišnopoljski su gradski čelnici, predvođeni zamjenikom gradonačelnika Zlatkom Pavičićem, s Kristijanom Hrohom, voditeljem Vodnogospodarske ispostava za mali sliv „Ilova-Pakra“ Hrvatskih voda, razgovarali o projektima koje će Hrvatske vode i Grad u ovoj godini provoditi na području Grubišnoga Polja.
Redovna je košnja vodotokova, a novi je projekt sanacija gubitaka na vodovodnoj mreži, vrijedan oko 1,3 milijuna kuna. Za sada nije poznato koliko su gubici u vodosustava, a ovim će projektom to biti utvrđeno. S Vodovodom Grubišno Polje je dogovoreno postavljanje automatske rešetke na pročistaču otpadnih voda. Ta će investicija u grubišnopoljskom slučaju stajati milijun kuna. U Velikim Zdencima će se obnavljati propust na lokaciji Livada na potoku Šovarnici, važan za komunikaciju mehanizacije, a još jedna od većih i važnih investicija bit će obavljena u Ivanovu Selu. Riječ je o sanaciji vodotoka Brzaja gdje će biti izgrađena brana koja će osigurati dovoljne količine vode potrebne za punjenje ribnjaka. Investicija je vrijedna 370 000 kuna.
Naposljetku se razgovaralo i o projektu D5 Grubišno Polje Veliki Zdenci. Riječ je o magistralnom cjevovodu vrijednom 2,5 milijuna kuna i kanalizaciji vrijednoj tri milijuna kuna, raspoređenima u fazama ovisno o uređenju tog cestovnoga poteza u ovoj godini. (Michael Palijan)


  Povratak na: Novosti