I službeno završen projekt ‘Brinem još bolje za Grubišno Polje’

Treći je to nastavak projekta 'Zaželi', u kojemu je 25 gerontodomaćica gotovo šest mjeseci brinulo o 150 korisnika

I službeno završen projekt ‘Brinem još bolje za Grubišno Polje’

S jučerašnjim danom je i službeno završio još jedan nastavak projekta Zaželi Grada Grubišnoga Polja, treći po redu, koji je proteklih mjeseci Grad provodio pod nazivom 'Brinem još bolje za Grubišno Polje'. Projekt je započet u listopadu prošle godine i jučerašnjom završnom konferencijom i službeno je završio, doznajemo od voditeljice projekta Mirjane Starčević.-Žene su bile zaposlene nepunih šest mjeseci i skrbile su o 150 korisnika u svim naseljima na području grada. Polučili smo jako dobre rezultate kao i ranijim programima te se nadamo da će uskoro biti raspisan novi natječaj kako bismo krenuli s novim nastavkom-kazala je M. Starčević. Projekt
'Brinem još bolje za Grubišno Polje' bio je vrijedan 1.226.000 kuna, od čega je 85 posto došlo iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz državnoga proračuna. Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je kazao da je osim dobrobiti koje je korisnicima projekt donio, tim iznosom osim 25 djelatnica i njihovih obitelji oplemenjen i cijeli grad.
Čestitao je izvoditeljicama projekta na dobro odrađenom poslu te izrazio nadu u što skoriji nastavak.-Prema našim informacijama u najavi je novi duži projekt od tri godine te smo već sada počeli s pripremama. Razmak između programa uvijek premostimo iz našeg proračuna putem Centra za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja, koji, ostvari li se trogodišnji nastavak projekta, planiramo ugasiti i uklopiti u novi projekt-kazao je gradonačelnik.
Projekt 'Brinem još bolje za Grubišno Polje' Grad je provodio uz partnere bjelovarski Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Grubišno Polje i Centar za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja. (mp)


  Povratak na: Novosti