Instalacijom novoga tonskog pulta Radio Grubišno Polje završio proces digitalizacije

Najveća zasluga u tom procesu je zasigurno Grada Grubišnoga Polja koji je osnivač i većinski vlasnik Radija Grubišnoga Polja

Instalacijom novoga tonskog pulta Radio Grubišno Polje završio proces digitalizacije

Jučerašnjom instalacijom novog tonskog pulta Radio Grubišno Polje završio je dugogodišnji proces digitalizacije i time je i s tehničkog aspekta stao uz rame najopremljenijih radijskih postaja u Hrvatskoj. Naime, od svojih početaka Radio Grubišno Polje program je emitirao uz pomoć tonskog pulta 1991. godine, kao tada tehnološki inferiornog viška, dopremljenog iz skladišta Hrvatskoga radija.
-Napravljen je ogroman korak. Sve je krenulo još prije 15 godina. Radio je bio postavljen na analognom sustavu što jednostavno nije zadovoljavalo uvjete ni propise. S jučerašnjim smo danom došli do kraja toga procesa. Dugo je trajalo, puno je novca uloženo, ali sada možemo reći da imamo radijsku postaju kakvu smo htjeli i kakva nam treba-kazao je direktor Radija Dražen Čvek.
Naime, među posljednjima u tom procesu ranije ove godini nabavljeni su procesor zvuka i procesori za dva mikrofona, te sada i tonski pult. No, kao i ranije kada je u procesu digitalizacije mijenjan antenski sustav, odašiljač, linkovi i još drugi dijelovi važne opreme, proračun Radija i sada nije bio dovoljan za investiciju.-Sami nismo bili u mogućnosti uložiti u toliku opremu. Najveća zasluga u tom procesu je zasigurno Grada Grubišnoga Polja koji je kao osnivač i većinski vlasnik Radija Grubišnoga Polja osigurao novac, te se Gradu iskreno zahvaljujem-kazao je Čvek.
A osim što je Radio Grubišno Polje time dobio novu tehniku s kojom mu je uvelike olakšan rad, najviše su time dobili slušatelji do čijih će ušiju zasigurno stizati kvalitetniji zvuk i bolji program.(RGP)


  Povratak na: Novosti