Konstituiran novi saziv Gradskog vijeća za mandatno razdoblje 2021.- 2025. godine

Za predsjednika Gradskog vijeća izabran Ivo Martinović, za zamjenika predsjednika Željko Vizvar. Većinu u vijeću sa sedam vijećnika ima HDZ

Konstituiran novi saziv Gradskog vijeća za mandatno razdoblje 2021.- 2025. godine

Konstituirano je grubišnopoljsko Gradsko vijeće. Sjednica, koja je održana danas u 10 sati počela je izborom i izvješćem mandatnoga povjerenstva koje je između ostaloga potvrdilo mandate članova Gradskog vijeća. Uslijedio je izbor povjerenstva za izbor i imenovanja, izbor predsjednika Gradskog vijeća, izbor povjerenstav za statut i poslovnik te financije i proračun, polaganje prisege vijećnika, a dopunom dnevnoga reda i izbor zamjenika predsjednika Gradskoga vijeća i prisega gradonačelnika i zamjenice gradonačelnika. Sukladno prijedlogu za predsjednika Gradskog vijeća izabran je dosadašnji Ivo Martinović, a za njegova zamjenika Željko Vizvar.
Prema rezultatima izbora Hrvatska demokratska zajednica je osvojila sedam mandata u Gradskom vijeću koji od ovog saziva broji 13, ne više 15 članova, čime je ta stranka ostvarila većinu. Prema konačnim rezultatima izbora u Gradsko vijeće ispred HDZ-a ušli su Zlatko Mađeruh, Marija Jungić, Ivo Martinović, Zlatko Pavičić, Željko Vizvar, Ana-Maria Štruml-Tuček i Svetlana Trbojević. No, budući da su dužnosti gradonačelnika Zlatka Mađeruha i njegove zamjenice Ane-Marie Štruml-Tuček nespojive s obnašanjem dužnosti članova Gradskoga vijeća, njihovi su mandati stavljeni u mirovanje i predloženi drugi članovi s liste. Mandat je u mirovanje stavila i novoizabrana zamjenica župana Marija Jungić te je također u vijeću dobila zamjenu. Tako će u naredne četiri godine ispred vladajućeg HDZ-a u Gradskom vijeću biti Ivo Martinović, Zlatko Pavičić, Željko Vizvar, Svetlana Trbojević, Hrvoje Mesar, Matej Lukenda i Tomislav Bengez.
Kada je u pitanju oporba promjena konačnih rezultata izbora s liste deset stranaka Damir Bajs Nezavisna lista, HSU, BUZ, HNS, Demokrati, Reformisti, NSH, GLAS, HSS Braće Radić nema pa u Gradsko vijeće ulaze Dalibor Jurina, Sebastijan Svat, Šandor Toth i Katarina Čikvar. Prema konačnim rezultatima u Gradsko vijeće ulaze i Zlatko Biondić ispred Domovinskog pokreta te Željko Held predstavnik grupe birača.
Gradsko izborno povjerenstvo je u tvrdilo i to da je na provedenim izborima u Gradskom vijeću Grada Grubišnoga Polja osigurana odgovarajuća zastupljenost pripadnika srpske, kao i zastupljenost pripadnika češke nacionalne manjine.
Predsjednik Gradskog vijeća je rekao kako se nastavlja rad u sličnom omjeru kakav je bio u prošlome mandatu.-Smatram da se u dobroj suradnji s oporbom može dalje napredovati i raditi na boljitku grada. Čestitam i Marku Marušiću i Mariji Jungić na izboru za župana i zamjenicu župana Bjelovarsko-bilogorske županije. Vjerujem da će uz dosadašnju veliku pomoć saborskoga zastupnika Mire Totgergelija i novi župan i zamjenica pružiti nove dodatne mogućnosti za provedbu pojedinih projekata-poručio je I. Martinović. (Tekst i foto: Michael Palijan)


  Povratak na: Novosti