Deni Černi osvojio broncu na WPA Europskom prvenstvu u Poljskoj

Naš je atletičar jučer u disciplini bacanja kugle postigao rezultat od 10,42 metara

Deni Černi osvojio broncu na WPA Europskom prvenstvu u Poljskoj

Deni Černi, predsjednik Atletskoga kluba osoba s invaliditetom Otos Grubišno Polje, koji je zajedno s trenerom Borisom Kljaićem kao dio hrvatske reprezentacije otputovao u Poljsku na WPA Europsko prvenstvo, jučer se okitio brončanom medaljom !  Naš je atletičar jučer u disciplini bacanja kugle postigao rezultat od 10,42 metara.
D. Černi je rekao da je zadovoljan plasmanom.-Cilj mi je bila medalja i to sam uspio. Da su se neke stvari bolje posložile bio bih još zadovoljniji. Na treninzima sam naučio bacati kuglu u svim mogućim vremenskim uvjetima tako da kiša koja je padala nije bila neka otegotna okolnost. Konkurencija je bila doista jaka, a Poljak me je prebacio samo za četiri centimetra što mi je malo žao, ali nema veze idemo dalje-poručio je nakon osvajanja medalje Deni Černi i dodao: Kao evidentni kandidat za Tokio nemam odmora i nastavljam svoje pripreme za moje prve paraolimpijske igre-kazao je D. Černi.
Podsjetimo, sjajni grubišnopoljski sportaš je posljednji puta na tom natjecanju nastupio u Berlinu 2018. godine, gdje je osvojio srebrnu medalju. U Berlinu je kuglu hitnuo 10,10 metara, što je bio njegov osobni rekord i u to vrijeme treći rezultat na svjetskoj razini u kategoriji F 33. Jučerašnji rezultat, odnosno prebačaj berlinskoga za čak 32 centimetra dokaz je da Černi kako odmiče vrijeme ostvaruje sve bolje rezultate.
Čestitamo Deniju Černiju i njegovom treneru Borisu Kljaiću ! (M. Palijan; foto: Hrvatski atletski savez OSI)


  Povratak na: Novosti