Konstituirano grubišnopoljsko Gradsko vijeće

Za predsjednikom Gradskoga vijeća izabran Ivo Martinović, za zamjenika Željko Vizvar.

Konstituirano grubišnopoljsko Gradsko vijeće

Jučer je na svojoj prvoj sjednici u novom mandatu konstituirano grubišnopoljsko Gradsko vijeće. Sukladno izbornim rezultatima prije dva tjedna HDZ-u je u vijeću pripalo osam vijećničkih mandata. Dva mandata pripalo je Nezavisnoj listi Damira Bajsa, dva listi grupe birača koju predvodi Sebastijan Svat, te dva HSS-u. Jedan vijećnički mandat pripao je koaliciji Hrvatske stranke umirovljenika i Stranke umirovljenika.
Kada su u pitanju mandati u sastav Gradskoga vijeća sukladno rezultatima ušli su Zlatko Mađeruh, Ivo Martinović, Mirjana Černi, Željko Vizvar, Dijana Šeliš, Zdenko Tuček, Josipa Dobrijević i Hrvoje Mesar s liste HDZ-a, Šandor Toh i Đuro Mišanović ispred Nezavisne liste Damira Bajsa, Sebastijan Svat i Danijela Šoma s kandidacijske liste grupe birača, Dalibor Jurina i Irena Cugovčan iz HSS-a, te Branko Kašić ispred koalicije HSU-SU.
No, kako su dijelu izabranih članova njihove trenutne dužnosti nespojive s članstvom u Gradskom vijeću, odnosno jedna je vijećnica na osobni zahtjev mandat stavila u mirovanje, u Gradskom vijeću su na njihova mjesta imenovani zamjenici. Sukladno tom utvrđen je novi sastav Gradskog vijeća, čiji su članovi jučer i položili prisegu. Vijeće tako čine: ispred HDZ-a Ivo Martinović, Željko Vizvar, Mirjana Černi, Zdenko Tuček, Josipa Dobrijević, Hrvoje Mesar, Danica Đurović i Tomislav Bengez. Ispred Nezavisne liste Damira Bajsa Šandor Toth i  Đuro Mišanović, ispred liste grupe birača Sebastijan Svat i Danijela Šoma, ispred HSS-a Dalibor Jurina i Željko Kirinčić, te ispred koalicije HSU-SU Mato Mikloš.
Na sjednici je za predsjednika Gradskoga vijeća izabran Ivo Martinović, a za njegova zamjenika Željko Vizvar. Time je ujedno i službeno počeo rad novog saziva Gradskoga vijeća, koje će svoju drugu, ujedno i prvu radnu sjednicu imati već u ponedjeljak.
Na sjednici su prisegnuli i gradonačelnik Zlatko Mađeruh i njegovi zamjenici Zlatko Pavičić i Ana-Maria Štruml-Tuček. Poziv za dobrom suradnjom uputili su predsjednik vijeća Ivo Martinović i gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Na jučerašnjoj je sjednici izabrano i povjerenstvo za izbor i imenovanja, povjerenstvo za statut i poslovnik, te ono za financije i proračun.


  Povratak na: Novosti