Misa iz Velikih Zdenaca u izravnom televizijskom prijenosu HTV-a

Deset minuta prije prijenosa emitiran je prilog kojim je predstavljena župa Svih svetih, odnosno grubišnopoljska naselja Veliki i Mali Zdenci

Misa iz Velikih Zdenaca u izravnom televizijskom prijenosu HTV-a

Nakon što su lani u ožujku gledatelji HTV-a imali priliku gledati izravan prijenos sv. Mise iz župne crkve sv. Josipa u Grubišnom Polju, kamere Redakcije duhovnoga programa nacionalne televizije jučer su se, na nedjelju zahvale za Božja dobročinstva, vratile na grubišnopoljsko područje. Naime, jučer je u 10 sati na prvom programu HTV-a održan prijenos svete mise iz crkve Svih Svetih u Velikim Zdencima, koju je predvodio župnik preč. Većeslav Magić. Upravo je nadolazeća svetkovina Svih svetih bila povod da se u ovo vrijeme u religijskom programu nađe prijenos mise iz crkve, titular koje su upravo Svi sveti. Misno pjevanje predvodili su Zbor mladih župe sv. Josipa Grubišno Polje i zbor Zdenčanke Češke besede Velikih i Malih Zdenaca, a misa je protekla uz epidemiološke mjere.
Deset minuta prije negoli su putem reportažnih kola i pet kamera postavljenih u crkvi i izvan nje slike misnoga slavlja počele odlaziti u svijet, emitiran je i prilog u kojemu je predstavljena župa Svih svetih Velikih i Malih Zdenaca, odnosno grubišnopoljska naselja Veliki i Mali Zdenci. Svi oni koji nisu imali prilike prisustvovati misnom slavlju ili ga pratiti u izravnom prijenosu, snimku mogu pogledati na HRT-ovoj platformi HRTi. (mp)


  Povratak na: Novosti