Ministrica Marija Vučković otvorila adaptiranu i dograđenu zgradu Dječjeg vrtića Tratinčice

Vrtić je obnovljen, dograđen i opremljen u okviru gotovo 10 milijuna kuna vrijednog projekta putem Programa ruralnoga razvoja

Ministrica Marija Vučković otvorila adaptiranu i dograđenu zgradu Dječjeg vrtića Tratinčice

Jučer je ministrica poljoprivrede Marija Vučković svečano otvorila obnovljeni i adaptirani Dječji vrtić Tratinčica u Grubišnom Polju. Podsjetimo, projekt dogradnje i opremanja Dječjeg vrtića financiran je iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. mjere 7.4.1., financiranoga putem Ministarstva poljoprivrede. Projekt je započet u ožujku ove godine, a dovršen je netom prije početka nove pedagoške godine, odnosno početkom rujna. Građevinske radove vrijedne 8.948.085 kuna izvela je tvrtka Bistra d.o.o. iz Đurđevca, dok je unutarnja oprema u vrijednosti od 926.961 kune nabavljena putem tvrtke Teding d.o.o. iz Zagreba. Projektom su dograđene su dvije sobe dnevnog boravka, izgrađena višenamjenska dvorana, soba za zdravstvenog voditelja i stručnog suradnika, spremište, servis za obradu rublja i domara, proširen hodnik i prilazni kolnik.-Vrtić je sada kapaciteta za šest odgojih skupina, od kojih dvije jasličke dobi. Površina objekta je udvostručena i sada iznosi 1379 četvornih metara. Osigurani su svi prostorno materijalni uvjeti za ostvarivanje pedagoške odgojne cjeline-rekla je ravnateljica vrtića Biljana Karakaš.
Projekt je proveden s ciljem povećanja standarda dječjeg vrtića, povećanja broja upisane djece u redoviti program, djece s teškoćama u razvoju i djece pripadnika romske nacionalne manjine i s ciljem Formiranja programa športske i igraonice na engleskom jeziku izvan redovnog programa.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh je rekao kako je poslije obitelji od vrtića počinje obrazovanje i budućnost svake zajednice, a status Grada prijatelja djece Grad Grubišno Polje obvezuje na sustavno investiranje u projekte koje koriste mladi.-Projekt je financiran Programom ruralnoga razvoja Ministarstva poljoprivrede s 7,3 milijuna kuna, dok je i iz gradskoga proračuna izdvojeno tri milijuna, što je najvrjednija investicija završena u ovoj godini-kazao je gradonačelnik. Zahvalio je izvođačima radova, saborskom zastupniku Miru Totgergeliju na pomoći, ali i roditeljima i djeci koji su strpljivo čekali kraj radova, koje je izvođač proveo i prije roka.-Na kraju zahvaljujem ministrici Vučković na potpori Ministarstva poljoprivrede i Vladi na potpori u svim projektima koji podižu standard života građana koji zapošljavaju mlade i zadržavaju ih u Hrvatskoj-kazao je gradonačelnik.
Ministrica Vučković je navela da ministarstvo kojemu je na čelu upravlja s nekoliko europskih fondova, pri čemu se iz Programa ruralnoga razvoja osim poljoprivrede financira i poljoprivredna infrastruktura poput dječjih vrtića.-U ovom programskom razdoblju financiramo izgradnju ili rekonstrukciju 200 vrtića pa tako i ovaj i svi su prema najvišim pedagoškim standardima. Osim što će udvostručiti kapacitete pomoći će odgajateljima da na što bolji način obavljaju svoju vrlo važnu ulogu-rekla je ministrica Vučković.
Rezanjem vrpce sada je i službeno u rad pušten obnovljeni i dograđeni vrtić, koji je otvoren 1. ožujka 1977. godine, a u sadašnju obnovljenu i dograđenu zgradu preselio je tri godine kasnije. U ovoj pedagoškoj godini pohađa ga 160 djece u šest skupina, od kojih dvije jasličke dobi. Dio djece je svečanost, kojoj su prisustvovali i saborski zastupnik Miro Totgergeli, predsjednik Gradskoga vijeća Ivo Martinović i drugi uzvanici, uljepšao pjesmama. (Michael Palijan)


  Povratak na: Novosti