Održana 43. sjednica grubišnopoljskog Gradskog vijeća

Polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna u ovoj godini pokazalo da je proračun na 30. lipnja bio 3,8 milijuna kuna u višku prihoda

Održana 43. sjednica grubišnopoljskog Gradskog vijeća

U srijedu 14. listopada po 43. puta zasjedalo je grubišnopoljsko Gradsko vijeće. Na sjednici održanoj u mjesnom domu u Malim Zdencima, vijećnici su raspravljali o 24 točke dnevnoga reda, među kojima su bila polugodišnja financijska izvješća gradskih ustanova poput Razvojne agencije AGRO, Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, Dječjeg vrtića Tratinčica, Gradske knjižnice Mato Lovrak, Centra za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja i Javne vatrogasne postrojbe Grubišnoga Polja. Na dnevnom redu je bilo i godišnje izvješće o ostvarivanju plana i programa rada Dječjeg vrtića Tratinčica te godišnji plan i kurikul te ustanove. Vijećnici su raspravljali  o radu Nadzornih odbora Komunalca i Vodovoda za prošlu godinu, donijeli odluku o davanju na korištenje novog specijalnog komunalnog vozila Komunalcu te odluku o isplati kapitalne pomoći Vodovodu Grubišnomu Polju za sanaciju odvodnje u Hebrangovoj u iznosu od 104 822 kune.
Temeljem odluke vijećnika, Grad Grubišno Polje će se kratkoročno zadužiti.-Riječ je o dozvoljenom prekoračenju na 12 mjeseci po poslovnom računu u iznosu od 3,5 milijuna kuna uz kamatnu od stopu 2,45 posto. U zaduženje se ide zbog neusklađenosti priljeva sredstava da ne bi došlo do nemogućnosti funkcioniranja-kaže pročelnica za financije Jasminka Meheš. Vijećnike je pročelnica izvijestila i o polugodišnjem izvješću o izvršenju proračuna u ovoj godini.-Ostvareni su prihodi od 13 204 124 kune, a rashodi 14 333 476 kuna te je iskazan manjak od 1 129 352 kune, ali s viškom prenesenim iz prethodne godine 4 978 498 kuna proračun je 30. lipnja u višku prihoda od 3 849 145 kuna-pojasnila je J. Meheš.
Vijećnici su izmijenili i dopunili odluku o komunalnim djelatnostima, dok je na dnevnom redu bilo i izvješće o radu gradonačelnika u prvoj polovici godine, koje nije prihvaćeno većinom prisutnih vijećnika.
Gradsko vijeće je novom ravnateljicom Gradske knjižnice Mato Lovrak imenovalo Jelenu Ćafor. Naime, budući da prema novom zakonu dosadašnja Ivana Ledić ne ispunjava uvjete, a Ćafor da, nakon provedena dva natječaja na koja se javila jedina, Ćafor je i izabrana.
Gradsko je vijeće donijelo je i odluku o dodjeli javnih priznanja.
Na kraju sjednice održan je aktualni sat. Dalibora Jurinu je zanimala rekonstrukcije prometnoga poteza Veliki Zdenci – Grubišno Polje, dok se raspravljalo i o obilježavanju stradavanja grubišnopoljskih branitelja te događajima u rujnu 1991. godine u Ivanovu Selu.


  Povratak na: Novosti