Motociklistički klub ‘Blue Knights Croatia I’ vrtiću donirao 10.000 kuna vrijednu opremu

Doniran je projektor s prijenosnim platnom, DVD player, prijenosni bežični zvučnik te igračke

Motociklistički klub ‘Blue Knights Croatia I’ vrtiću donirao 10.000 kuna vrijednu opremu

Motociklistički klub Blue Knights Croatia I u okviru svoje humanitarne akcije „Toy run" u subotu je donirao opremu i igračke Dječjem vrtiću 'Tratinčica' Grubišno Polje: projektor s prijenosnim platnom, DVD player, prijenosni bežični zvučnik te igračke sve vrijedno oko 10.000 kuna. Predsjednik kluba Tihomir Takač pojasnio je da klub svake godine nastoji uz pomoć donatora u pojedinom gradu organizirati humanitarnu akciju kakvu su održali u subotu u Grubišnom Polju.
Predstavljajući ga, o klubu je ravnateljica vrtića Biljana Karakaš rekla da je riječ o neprofitnoj bratskoj organizaciji, članovi koje su aktivni i umirovljeni policijski službenici ljubitelji motocikala. Osnovana je davne 1974 u SAD-u, otkud se proširio i na druge kontinente i broji više od 20.000 članova u 28 država. U Hrvatskoj klub je osnovan u Daruvaru u kolovozu 2002. godine i broji više od 100 članova. U dvorištu vrtića članovi Moto kluba su se rado družili s vrtićkim mališanima koji su rado sjedali na motocikle, turirali moćne mašine i fotografirali se. Zahvaljujući svima koji su događaj omogućili, grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je tom prilikom rekao kako je ujedno bio edukacija sigurnosti u prometu. I Grad Grubišno Polje se uključio donacijom. 
U sklopu događaja Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska organizirala je besplatan preventivni pregled dječjih sigurnosnih sjedalica, koji su vlasnici vozila na prostoru vrtića mogli obaviti od 10 do 13 sati, prvenstveno kako bi se uvjerili jesu li pravilno postavili sigurnosnu sjedalicu odnosno autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. (mp)


  Povratak na: Novosti