Održan Božićni sajam  

Božićni sajam su građani posjetili u velikom broju i uživali u ponudi

Održan Božićni sajam  

Protekloga vikenda ispred Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman održan je grubišnopoljski Božićni sajam. Naime, u okviru programa Advent u Grubišnom Polju, koji su osmislili Turistička zajednica grada, Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman i Gradska knjižnica Mato Lovrak pod pokroviteljstvom Grada Grubišnoga Polja, Božićni je sajam održan u petak i subotu od 17 do 21 sat.
Na sajmu su se predstavile udruge s područja grada kuhajući vino i čaj, dio njih je pekao bramborake i nudio kolače. U petak su ribičke udruge nudile prženu ribu, dok je u subotu dio udruga pekao, odnosno kuhao kobasice U petak je održana kazališna predstava za djecu nazvana 'Izgubljena brada djeda Mraza', najmlađi su se Grubišnopoljci obje večeri mogli družiti s Djedom božićnjakom koji ih je darivao slatkišima.
I gradske su mažoretkinje održale svoj božićni show. Posebna zanimljivost u petak bila je i vožnja kočijom s konjskom zapregom u vlasništvu Ranča Ružička iz Končanice. U subotu su od 18 sati posjetitelji mogli vidjeti žive jaslice, a prigodan program uz božićne pjesme održali su članovi Folklornoga ansambla CIK-a. Božićni je sajam izazvao veliku pažnju posjetitelja koji su došli u velikom broju, posebice stoga što je lani izostao zbog pandemije.
Na sajmu su sadržaje ponudili ŠRD Udica i ŠRD Šaran, Udruga branitelja MUP-a, Zajednica Mađara, češka besede Veliki i Mali Zdenci, Grada Grubišnoga Polja i Treglave, Udruga osoba sa invaliditetom i Centar građanskih inicijativa, Matica umirovljenika, Učenička zadruga Kockavica, Udruga Iglica, Vatrogasna zajednica, HVIDR-a, Udruga Roma, Zajednica srpske nacionalne manjine, USDR RH Bilogora 91, Gradsko društvo Crvenoga križa Grubišno Polje, OŠ I. N. Jemeršića, Zvonko Harauzek. (Tekst Michael Palijan, fotografije: Michael Palijan, CIK dr. Franjo Tuđman i Vesna Ružička)


  Povratak na: Novosti