Potpisani ugovori o stambenom zbrinjavanju mladih obitelji

Ove su se godine čak 24 mlade obitelji s područja grada javile za ostvarivanje poticaja prema programu stambenog zbrinjavanja mladih obitelji

Potpisani ugovori o stambenom zbrinjavanju mladih obitelji

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je danas potpisao ugovore s novim korisnicima mjera prema Programu stambenog zbrinjavanja mladih obitelji na području grada. Naime, Grad Grubišno Polje je i ove godine raspisao javni poziv mladim obiteljima s područja grada da se prijave za korištenje sredstava za rješavanje stambenog pitanja na području grada, kojemu je namjera pomoći stanovništvu u rješavanju stambene problematike s ciljem sprječavanja raseljavanja te poticanja naseljavanja mladih obitelji na području Grada Grubišnoga Polja. Riječ je o programu putem kojega je za stambeno zbrinjavanje mladih na području grada bilo rezervirano 200.000 kuna, ali kako je ove godine interes jako velik, iznos je rebalansom i povećan.
Naime, s današnjih deset ukupno je 24 mladih obitelji u ovoj godini koristilo blagodati toga programa. Tri su ugovora potpisana prema mjeri 1.1 potpora pri kupnji građevinskog zemljišta, stambenog objekta ili gradnje kuće, koja potpisnicima ugovora osigurava potporu u iznosu od 15.000 kuna i sedam ugovora za mjeru 1.2 Potpora za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća ili stanova kojima, temeljem koje korisnici ostvaruju potporu od 7.500 kuna. Vrijednost danas potpisanih ugovora je 85.000 kuna.
Korisnici mjera su mlade obitelji, odnosno prijavitelj i njegov bračni ili izvanbračni partner, odnosno jednoroditeljska obitelj koju čine dijete, odnosno djeca i jedan roditelj ili samohrani roditelj, pod uvjetom da jedan od njih nije navršio 35 godina života prije raspisivanja javnog poziva, a vlasnik je ili suvlasnik nekretnine.
Gradonačelnik Mađeruh je kazao da ga činjenica da je interes mladih obitelji od uvođenja mjere prije nekoliko godina utrostručen izuzetno raduje, jer svjedoči o njihovoj namjeri da ostanu živjeti na području grada.-Jedna je to od mjera koje ne koriste sve lokalne samouprave i drago nam je što je pronašla plodno tlo kod mladih obitelji-kazao je gradonačelnik. (Tekst i foto: Michael Palijan)


  Povratak na: Novosti