Održana 19. sjednica Gradskoga vijeća

Održana 19. sjednica Gradskoga vijeća

Jučer je po 19. puta u ovome mandatu zasjedalo grubišnopoljsko Gradsko vijeće. Kao i obično, započelo je aktualnim satom, u okviru kojega se raspravljalo o radovima u Ulici kralja Zvonimira te nakon posljednjih napisa u nekim nacionalnim medijima o situaciji vezanoj za Veljka Marića.
Potom je uslijedilo 12 točaka dnevnoga reda, među kojima su bili zaključci o prihvaćanju Financijskog izvješća Razvojne agencije Agro, Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, Gradske knjižnice „Mato Lovrak", Centra za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja, Dječjeg vrtića „Tratinčica" i Javne vatrogasne postrojbe Grada za prvu polovicu ove godine. U vezi potonje je izmijenjena i dopunjena Odluka o osnivanju i Statut.
Gradskim je vijećnicima predočen Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Grubišnoga Polja za 2023. godinu, prema kojemu su prihodi ostvareni u iznosu od 4.201.870 eura, što je povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine od 80,07 posto. Rashodi su izvršeni s 3.706.095 eura, što je povećanje u odnosu na prošlogodišnje isto razdoblje od 152,55 posto. Vijećnici su donijeli i Odluku o isplati kapitalne pomoći Vodovodu Grubišno Polje.
Donijeli su i Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Grubišnoga Polja u 2023. godini. Prema toj odluci na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća 12. rujna, Gradsko će vijeće dodijeliti devet javnih priznanja. Plakete 4. studenog 1991. godine dobit će Marina Premužić, Hamdija Mašinović, Javna vatrogasna postrojba Grada Grubišnoga Polja i DVD Ivanovo Selo, dok će Povelja Grada Grubišnoga Polja biti dodijeljena Tihomiru Takaču, Ivanu Novačiću Čičiju, Laurentu Sessi, Branku Kašiću i OPG-u Igora Boštika.
Posljednji na Dnevnom redu bio je Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu gradonačelnika Grada Grubišnoga Polja za razdoblje siječanj-lipanj 2023. godine. Pod točkom razno gradonačelnik Zlatko Mađeruh je izvijestio o situaciji vezanoj za ekploataciju ležišta ugljikovodika na području grada.


  Povratak na: Novosti