Počela nova školska godina, u osnovnoj školi manje, u srednjoj više učenika

Učenicima je uspješno školovanje poželio grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh

Počela nova školska godina, u osnovnoj školi manje, u srednjoj više učenika

Počela je nova školska godina. Među 445.800 učenika je i 592 u Grubišnom Polju. 414 ih je u Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića i 178 u Srednjoj školi Bartola Kašića. S manjim brojem učenika u klupama u odnosu na prošlu školsku godinu suočila se i grubišnopoljska Osnovna škola Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje. Naime, za razliku od lanjske kada je bilo čak 67 prvašića ili 23 više negoli godinu prije, ove ih je godine 38 i to 32 u matičnoj te po troje u područnim školama u Ivanovu Selu i Velikim Zdencima.
No, bez obzira na to ravnateljica škole Snježana Šeliš potvrdila je da školsku godinu počinju potpuno spremni za sve izazove koje ona sa sobom nosi. Opremljeniji u odnosu na proteklu školu godinu i s u gotovo potpunosti stručnim kadrom, izuzmemo li nastavu fizike, koja je i u drugim školama sličan problem. Zbog nešto manjeg broja učenika jedan je učitelj nažalost, bio tehnološki višak u područnoj školi u Velikim Zdencima, ali je zbrinut u jednoj od škola na području županije te nije ostao bez posla. Osnovcima, posebice prvašićima, kao i proteklih godina uspješno je školovanje poželio i grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh. Podsjetit ćemo da je ovo prva cjelovita školska godina u kojoj je osnivač škole Grad Grubišno Polje.
Srednja škola Bartola Kašića školsku je godinu počela s 49 učenika u prvim razredima, odnosno s ukupno 175 učenika u cijeloj školi, što je šest učenika više negoli u prošloj školskoj godini. S obzirom na broj upisanih školska je godina počela s planirana četiri razredna odjeljenja prvih razreda. Novost u toj školi je uprava. Naime, ravnateljica škole više nije dosadašnja Ivana Orešković, imenovana 2019. godine, već je školski odbor nakon njezina odlaska do imenovanja novoga putem natječaja koji će uskoro biti raspisan, v.d.-om imenovao zamjenicu Oreškovićeve Branku Bakić, koja je za Radio Grubišno Polje kazala da će na toj poziciji biti do imenovanja ravnatelja putem natječaja, jer zbog osobnih i profesionalnih obveza nema afiniteta za stalno obavljati tu dužnost. (mp)


  Povratak na: Novosti