Održana skupština Športske zajednice Grada, dodijeljene nagrade najboljim sportašima

Održana skupština Športske zajednice Grada, dodijeljene nagrade najboljim sportašima

U subotu je održana Godišnja izvještajna skupština Športske zajednice grada Grubišnoga Polja, na kojoj je prihvaćen rad u prošloj i donijet plan za ovu godinu. Kako je naveo tajnik Zajednice Matej Lukenda najvažniji koraci u prošloj godini su ulaganja u sportsku infrastrukturu, pri čemu je najviše pomogao Grad Grubišno Polje.-Prijavljen je 200.000 eura vrijedan projekt izgradnje sportskoga igrališta u Velikim Zdencima, odrađeni su radovi na Bilogorcu na tribinama i ogradi. Nakon prošlogodišnjeg preuzimanja čela športske zajednice kao cilj smo si postavili i ulaganje u mlade. U prošloj je godini osnovana je Rukometna škola Ilova koja ima danas šezdesetak polaznika-kazao je Lukenda. U Školi nogometa broj polaznika je s tridesetak sada porastao na 110 djece, i to su, kaže Lukenda najveći uspjesi kojima se u godinu dana mogu u Zajednici pohvaliti.
Kada su u pitanju planovi tri su primarna cilja. Jedan je ulaganje u djecu i mlade, drugi pravdanje odnosno kontrola financijskih sredstava i treći dodjela priznanja sportašima.-Među sekundarnima su izrada strategije razvoja sporta na području grada, suradnja s drugim sportskim zajednicama, s Razvojnom agencijom i Gradom u svrhu javnih poziva, te savjetovanje i educiranje sportskih udruga oko javnih poziva-navodi tajnik.
Ugodno je iznenadilo da je nova uprava Športske zajednice ponovno uvela dodjelu nagrada najboljim sportašima. Dodijeljeno je šest nagrada. Najboljim mladim sportašima proglašeni su Esther Pavičić članica KK Slavko Krivski Termal Daruvar i Antonio Ahac član NK Bjelovara i MNK Bjelovara. Nagradu za trenera godine dobio je Boris Kljaić, a za sportskog djelatnika Vlado Bahun. Najboljim sportašem proglašen je Zlatko Babić član ŠK Bilogora '91, koji je lani postao prvi šahovski majstor iz Grubišnog Polja, a nagradu za sportski životni uspjeh dobio je Deni Černi. Uime laureata zahvalio je B. Kljaić.-Nadam se da će ta priznanja biti poticaj mladim sportašima za daljnji rad i drago mi je što su nakon puno godina ponovno uvedena priznanja. Ja i Deni smo ih dobili puno, ali ona koja dobiješ kod svoje kuće su najdraža-iskren je B. Kljaić. (mp)


  Povratak na: Novosti