Počelo obilježavanje Dječjeg tjedna u Grubišnom Polju

Aktivnosti se odvijaju u Dječjem vrtiću Tratinčica te prema programu CIK-a dr. Franjo Tuđman i GK Mato Lovrak, pod pokroviteljstvom Grada i Ministarstva kulture i medija

Počelo obilježavanje Dječjeg tjedna u Grubišnom Polju

U Hrvatskoj je jučer počelo obilježavanja Dječjeg tjedna, tradicionalne godišnje akcije i aktivnosti posvećenima djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama. Grubišno Polje je grad prijatelj djece pa će pod geslom ovogodišnjega Dječjeg tjedna 'Ljubav djeci prije svega' biti provedeni mnogi sadržaji za djecu.
Kako je ova Međunarodna godina voća i povrća u Dječjem vrtiću Tratinčica će u tom smislu biti održane radionice zdravog kuhanja. Dok je rujan iskorišten kao adaptacijski mjesec za prijam nove djece i socijalizaciju u odgojnim skupinama, u starijima će djeca razrađivati prava koja prema Konvenciji o pravima djeteta imaju, ali i isto tako unutar skupine s odgojiteljima dogovoriti pravila ponašanja i obveze.
I Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman i Gradska knjižnica su uz potporu Grada Grubišnoga Polja i Ministarstva kulture i medija osmislili cjelotjedni program. Jučer popodne Dječji tjedan je otvoren takozvanim glitter tattoom i plesnom radionicom u suradnji s centrom Shooma. Danas je u 13 sati radionica zdrave prehrane za djecu, a popodne animirani film Spirit. Srijeda je rezervirana za kreativnu radionicu 'Boje jeseni' i zabavne igre za djecu predškolskoga uzrasta, odnosno djecu do devet godina. Četvrtak donosi predstavu za djecu 'Cvrčak i mravi' Kazališne družine Pinklec, petak Večer izazova i party za mlade, dok Dječji tjedan završava u nedjelju animiranim filmom Croods 2, koji će djeca i mladi također moći pogledati besplatno. (tekst: Michael Palijan; foto: CIK dr. Franjo Tuđman)


  Povratak na: Novosti