Građani pozvani da dostave prijedloge za Proračun Grada Grubišnoga Polja za 2022. godinu

Zainteresirani građani tako mogu aktivno sudjelovati u kreiranju Proračuna s ciljem dobivanja što kvalitetnijeg i sveobuhvatnijeg prijedloga tog akta

Građani pozvani da dostave prijedloge za Proračun Grada Grubišnoga Polja za 2022. godinu

Grubišnopoljski je Gradonačelnik Zlatko Mađeruh građanima uputio javni poziv za dostavu prijedloga za pripremu Proračuna Grada za 2022. godinu. Naime, zainteresirani građani mogu Gradu dostavljati svoje prijedloge i sugestije i tako aktivno sudjelovati u kreiranju Proračuna sve s ciljem dobivanja što kvalitetnijeg i sveobuhvatnijeg prijedloga tog gradskog akta. Time Grad Grubišno Polje na posredan način već nekoliko godina uključuje građane u izradu temeljnog gradskog dokumenta. 
Podsjetimo, proračun je temeljni financijski i pravni akt kojim su utvrđeni svi prihodi i rashodi Grada za proračunsku godinu. Proračun predlaže gradonačelnik kao izvršno tijelo, a donosi ga Gradsko vijeće kao predstavničko tijelo i to većinom glasova svih članova Vijeća. Proračun se donosi krajem tekuće godine za narednu proračunsku godinu. 
Tekst Javnog poziva i Obrazac za dostavu prijedloga možete preuzeti OVDJE te u pisarnici Grada, a rok za dostavu prijedloga je 22. listopada. Prijedlozi moraju sadržavati naziv projekta i kratak opis te ih valja dostaviti na email grad@grubisnopolje.hr, osobno u pisarnicu Grada ili poštom na adresu Trg bana Josipa Jelačića 1, 43290 Grubišno Polje.


  Povratak na: Novosti