Potpisani ugovori o zakupu poslovnih prostora u Proizvodno-poduzetničkom inkubatoru

Prema nadležnom Programu Grad Grubišno Polje osigurava potpore za zakup poslovnih prostora u iznosu od 80 do 100 posto najma

Potpisani ugovori o zakupu poslovnih prostora u Proizvodno-poduzetničkom inkubatoru

Šestero poduzetnika koji djeluju u Proizvodno-poduzetničkom inkubatoru danas je s Gradom Grubišnim Poljem i Razvojnom agencijom Agro potpisalo ugovore o zakupu poslovnih prostora. Podsjetimo, Proizvodno-poduzetnički inkubator u kojemu je osam poslovnih proizvodnih prostora, otvoren je krajem studenog 2019. godine i sredinom veljače 2020. uselili su prvi korisnici. Gradonačelnik Mađeruh je zadovoljan što je šest od osam prostora zauzeto i što se u njima odvija proizvodnja.-Još su dva prostora slobodna. To je jedna pozitivna priča za Grubišno Polje. Zahvaljujem svima koji su pokazali interes za djelovanje u okviru inkubatora te im želim i dalje poslovnog uspjeha te pozivam i druge poduzetnike da iskoriste blagodati toga prostora-kazao je gradonačelnik.
A, to su prema nadležnom Programu potpore koje za prvih 36 mjeseci zakupa poslovnoga prostora u inkubatoru iznose 100 posto zakupnine, od 37 do 48 mjeseci 90 posto, a u posljednjoj, petoj godini zakupa 80 posto zakupnine. Potpore se ostvaruju tako da poduzetnici zaključe ugovor o zakupu s Razvojnom agencijom AGRO ustanovom za razvoj grada na punu tržišnu cijenu zakupa, a Grad kroz Program dodjele potpora za zakup poslovnoga prostora u Proizvodno-poduzetničkom inkubatoru refundira iznos za pojedino razdoblje u navedenom postotku.
Ravnateljica Agencije Mateja Vrbanić je iznijela podatke o eventualnim budućim planovima o načinu funkcioniranja inkubatora nakon isteka razdoblja od prvih pet godina, koji bi se dijelom okrenuo i uslužnim djelatnostima, budući da je u posljednje vrijeme sve više upita za korištenjem inkubatora i iz toga sektora gospodarstva. (mp)


  Povratak na: Novosti