Potpisani ugovori temeljem Javnog natječaja za financiranje programa i projekata gradskih udruga

Sukladno potpisanim ugovorima ukupno će za rad udruga civilnoga društva u ovoj godini iz gradskoga proračuna biti izdvojeno 270.000 kuna

Potpisani ugovori temeljem Javnog natječaja za financiranje programa i projekata gradskih udruga

Jučerašnjim potpisivanjem ugovora zaokružen je Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grubišnoga Polja u ovoj godini, koji je Grad Grubišno Polje objavio početkom veljače.
Naime, kako bi ostvarile dio od u proračunu rezerviranih 280.000 kuna, gradske su se udruge i ove godine trebale javiti na javni natječaj raspisan temeljem Zakona o udrugama, Statuta Grada i Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge u proračunu planirano. Svaka je udruga mogla prijaviti i ugovoriti najviše dva programa ili projekta na jedno ili više područja javnog natječaja u najmanjem iznosu od 1.000 odnosno najvećem od 20.000 kuna.
Deset je ugovora potpisano za projekte i programe iz područja kulture vrijednih 77.000 kuna, dva iz područja djece i mladeži vrijedna 34.000 kuna, a četiri projekta iz područja Domovinskoga rata vrijedna 76.000 kuna, ujedno i najviše od svih područja natječaja. U području humanitarnih, socijalnih i zdravstvenih usluga potpisano je pet ugovora vrijednih 68.000 kuna a iz ostalih područja još tri ugovora vrijedna 15.000 kuna.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh zadovoljan je brojnošću, šarolikošću, kvalitetom i maštovitošću prijavljenih projekata i programa.-Udruge se redovito javljaju i aktivne su. Pokrivaju prostor u organizaciji koji mi ne pokrivamo i važan su čimbenik u kreiranju standarda života u gradu. Hvala im jer je riječ o volonterima-kazao je Z. Mađeruh. Sukladno potpisanim ugovorima ukupno će tako za rad udruga civilnoga društva u ovoj godini iz gradskoga proračuna biti izdvojeno 270.000 kuna.-No, Grad za udruge izdvaja puno više. Vatrogasna zajednica Grada konzumira 450.000 kuna, zajednica športskih udruga 800.000 kuna, a udruge u lovu i ribolovu 123.000 kuna, što je ukupno 1.640.000 kuna godišnje za rad udruga koje daju obol u životu svih građana grada i šire-zaključuje gradonačelnik. (Michael Palijan)


  Povratak na: Novosti