Proslavljena svetkovina Imena Marijina - Marinje 2023.

Središnji dio proslave bila je jučerašnja svečana poldanja sveta misa, koju je predvodio bjelovarsko-križevački biskup msgr. Vjekoslav Huzjak

Proslavljena svetkovina Imena Marijina - Marinje 2023.

Jučerašnjim sadržajima u cintoru završena je ovogodišnja proslava svetkovine Imena Marijinna-Marinja, najvećeg proštenja župe sv. Josipa, koje se proslavlja od 1900. godine. Središnji dio proslave bila je jučerašnja svečana poldanja sveta misa, koju je predvodio bjelovarsko-križevački biskup msgr. Vjekoslav Huzjak, a suslavili su domaćin preč. Većeslav Magić i župni vikar Marijo Brezak.
-Marija nas svojim zagovorom prati da možemo svoje živote ostvarivati u punini i svaki u svom zvanju i času života može učiniti ono što je dobro, lijepo i plemenito po Božjoj volji u našem životu i za druge. Kada bismo tako razmišljali bilo bi puno manje zla i prijevara, laži, krađa i ljudi bi mogli živjeti u radosti, iskrenosti i veselju-poručio je između ostaloga biskup. Dobrodošlicu i zahvalu na dolasku u Grubišno Polje te na porukama koje je odaslao s oltara biskupu je uputio gradonačelnik Zlatko Mađeruh, darujući biskupu prigodan dar.
Podsjetimo, program obilježavanja ovogodišnjega Marinja počeo je u srijedu novim sadržajem Jemeršićevom rutom, potom je u četvrtak nastavljen koncertom Mariji ususret. U subotu je održana sveta misa koju je predvodio Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog dječačkog sjemeništa na Šalati, na kojoj su predstavljeni sjemeništarci. Gostima sa zagrebačke Šalate doborošlicu i prigodan dar uručio je predsjednik grubišnopoljskog Gradskog vijeća Ivo Martinović. Nakon svete mise održana je tradicionalna procesija u kojoj je kip Djevice Marije pronijet gradskim ulicama. Jučer je u 17 sati održana i takozvana otvorena pozornica na kojoj su nastupile gradske udruge, a slavlje je završilo sjajnim koncertom Najboljih hrvatskih tamburaša, nekadašnjih Zlatnih dukata. (mp)


  Povratak na: Novosti