Proslavljeno Ime Marijino - Marinje 2021.

I ove godine proslava je obilovala duhovnim i svjetovnim sadržajima

Proslavljeno Ime Marijino - Marinje 2021.

Jučerašnjim koncertom poznatog tamburaškog pjevača Stjepana Jeršeka Štefa i sastava Džentlmeni, završena je ovogodišnja proslava Marinja, najvećeg proštenja župe sv. Josipa u Grubišnom Polju. I ove godine proslava je obilovala duhovnim i svjetovnim sadržajima. Budući da je papa Franjo ovu godine proglasio godinom sv. Josipa, proslava je počela u petak pobožnošću sv. Josipu i misom koju je predvodio vlč. Antun Sente, rektor nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovačkom Dubovcu.
U subotu večernju sv. misu predvodio je vlč. Vilim Petrović, upravitelj župe sv. Marije Magdalene u Župi dubrovačkoj, a misno slavlje je pjevao zbor te župe. Potom je ulicama grada prošla tradicionalna procesija s Gospinim kipom.
Jučer na blagdan Imena Marijina, misu u 11 sati predvodio je biskup bjelovarsko-križevački msgr. Vjekoslav Huzjak, a misno pjevanje predvodio je također zbor župe iz Župe dubrovačke. Obraćajući se vjernicima biskup Huzjak je između ostaloga poručio da za blagdan Imena Marijina slavimo Djevicu Mariju koja nas svakoga dana dočekuje s uvijek novom majčinskom ljubavlju i nastoji nam u srce usaditi vrijednosti s kojima je ona živjela u poslanju koje joj je Bog podario. Na kraju svete mise prigodne darove te izraze dobrodošlice i zahvale biskupu V. Huzjaku i vlč. V. Petroviću uputio je grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh. Kao i svake godine dodatan ukras svečanosti nakon svete mise dali su članovi Kuburaškoga društva Grom.
U poslijepodnevnim satima na pozornici pod šatorom u župnom dvorištu nastupili su domaći KUD-ovi i češke besede s područja grada, a u 17 sati je bio koncert Stjepana Jeršeka Štefa. U okviru koncerta građanima su predstavljeni brončani paraolimpijac Deni Černi i njegov trener Boris Kljaić, koje su okupljeni građani pozdravili ovacijama. (Tekst i foto: Michael Palijan)


  Povratak na: Novosti