Provoga dana škole grubišnopoljske prvašiće posjetili župan M. Marušić i gradonačelnik M. Mađeruh

Ove školske godine Osnovna škola Ivana Nepomuka Jemeršića broji 419 učenika, od kojih su 40 prvašići

Provoga dana škole grubišnopoljske prvašiće posjetili župan M. Marušić i gradonačelnik M. Mađeruh

Jučer je počela nova školska godina za 460 000 hrvatskih učenika. Među njima je 37 000 prvašića. Nakon mučnih godinu i pol nastave, većinom na daljinu, a dijelom u školama pod strogim epidemiološkim mjerama, svi učenici od jučer su u školama. Oni nižih razreda bez, viših i srednjih škola s maskama. Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u svim osnovnim škola u prve razrede krenulo je 952 učenika, kojih je u odnosu na lani 44 manje.
Nastava je počela i za nekoliko stotina učenika osnovne i srednje škole u Grubišnom Polju. Ove školske godine Osnovna škola Ivana Nepomuka Jemeršića bilježi blagi pad učenika. Lani je bilo 430, a ove godine 419. I broj prvašića je nešto manji. Upisano ih je 40. I u toj su školi sretni što su mjere popuštene i mogu biti uživo na nastavi. Ravnateljica Snježana Šeliš je podsjetila da je prošla školska godina u školi protekla uz minimalan broj oboljelih učenika i djelatnika.-I dalje smo pri tomu da svaki razred ostaje u svojoj učionici osim kabinetske nastave informatike i tjelesne i zdravstvene kulture. Uvest ćemo dva mala odmora kako bi se učenici što manje sretali na hodnicima-kazala je S. Šeliš. Velika je novina ta što su učenici u Velikim Zdencima krenuli u energetski potpuno obnovljenu zgradu.
Na početku nastave jučer su grubišnopoljske prvašiće obišli bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i njegova zamjenica Marija Jungić te gradonačelnik Zlatko Mađeruh sa suradnicima. Z. Mađeruh je kazao da Grad od trenutka kada je ušao u projekt Grad prijatelj djece neprestano provodi programe i projekte kojima unaprjeđuje boravak djece u školama.-Mi smo nabavljali knjige za učenike od prvog do osmog razreda, a kada je to preuzelo ministarstvo, nastavili smo nabavku pribora, radnoga materijala i mapa. Nadamo se da to roditeljima puno znači-kazao je gradonačelnik i zahvalio Bjelovarsko-bilogorskoj županiji po pitanju energetske obnove svih školskih zgrada u našem gradu. Gradonačelnik je zahvalio županu na čast što je na početku školske godine došao obići grubišnopoljske učenike.
Župan Marko Marušić je čestitajući svima koji su sudjelovali u uspješno organiziranom početku školske godine obišao dva odjeljenja prvih razreda u matičnoj školi. Naglasio je kako se velika pažnja poklanja sigurnosti u školi.-Prošli tjedan smo održali sastanak svih ravnatelja osnovnih i srednjih škola s glavnom epidemiologinjom gdje su usuglašene sve mjere. Želim da se poštuje struka i da se provodi na terenu. Možda će biti nezadovoljstva nekih roditelja, ali moramo misliti na zdravlje djece, učitelja i svih djelatnika škole-kazao je M. Marušić.
(Tekst i foto: Michael Palijan)


  Povratak na: Novosti