U OŠ I.N. Jemeršića bit će osnovana zadruga, učenici poželjeli fontanu u gradu

Jučer održana druga radna sjednica trećega saziva Dječjeg gradskog vijeća

U OŠ I.N. Jemeršića bit će osnovana zadruga, učenici poželjeli fontanu u gradu

Dok su preksinoć o važnim odraslim temama raspravljali 'veliki' gradski vijećnici, jučer je o važnim dječjim temama raspravljalo Dječje gradsko vijeće. Jedna od točaka dnevnoga reda bilo je osnivanje školske zadruge. Naime, to je jedna od ideja koju je još kao učiteljica razredne nastave u područnom odjeljenju škole u Velikim Zdencima poticala sadašnja ravnateljica Snježana Šeliš, a koja će sada dok je na ravnateljskoj poziciji biti realizirana.
Ipak, ističe ravnateljica, procedura nije tako jednostavna, te je kazala kako očekuje od učenika da se u što većem broju i opsegu uključe i sudjeluju u njezinu radu. Svoj rad Zadruga će tako prezentirati na brojnim manifestacijama u gradu u koje je škola posljednjih godina uključena. Da će učenici ozbiljno shvatiti svoju ulogu u okviru Zadruge pokazalo se već na sjednici, gdje su neke svoje prijedloge o mogućim aktivnostima iznijeli mali vijećnici Patrik Krčma i Josip Totgergeli.
Učenici su upoznati s aktivnostima koje će u narednom razdoblju tijekom zimskih praznika biti organizirane u Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman i Gradskoj knjižnici Mato Lovrak, dok su i sami na sjednici iznijeli nekoliko prijedloga i želja poput osnutka košarkaškoga, streljačkoga, teniskoga i karate kluba, da se osnuje ritmička sekcija za djecu, da se učenici aktivnije uključe u kićenje škole, da se postavi kutija za prijedloge i pohvale učenika, te u knjižnici postavi kutija solidarnosti u koju bi učenici mogli ostavljati novčane priloge za pomoć drugima. U tom svjetlu je prihvaćen prijedlog ravnateljice Šeliš da se već od ponedjeljka počnu skupljati prilozi za pomoć djevojčici iz Šandrovca koja uskoro mora na tešku operaciju srca u Njemačku.
Djeca su poželjela i fontanu u gradu, a zamjenik gradonačelnika Dalibor Jurina je predočio projekt kojim je već to i predviđeno na prostoru u središtu grada na kojemu je do prije koju godinu bila zgrada starog Općinskog suda.(RGP)


  Povratak na: Novosti