Vandali razbili pametnu klupu ispred srednje škole !

Grad Grubišno Polje osuđuje takvo ponašanje, poziva i građane da ga osude, ali i pomognu u otkrivanju počinitelja

Vandali razbili pametnu klupu ispred srednje škole !

Lijepu vijest o postavljanju triju pametnih klupa i u našem gradu, koju smo objavili početkom listopada prošle godine, zaključili smo izrazima nade da će biti uvelike korištene, ali istovremeno i čuvane kako bi dugo trajale i služile svojoj svrsi. No, očito je nada bila kratkoga daha.
Naime, prošloga tjedna vandali su oštetili onu ispred Srednje škole. Grad Grubišno Polje izražava žaljenje i osuđuje taj čin te ujedno poziva i ostale građane, posebice učenike i djelatnike škole, da osude takav način ponašanja i pomognu otkriti počinitelja. Pametna klupa ispred Srednje škole Bartola Kašića postavljena je kako bi koristila svim građanima velikima i malima, posebno učenicima obiju grubišnopoljskih škola, a vandalizmom koji se dogodio usred dana, za vrijeme nastave, u potpunosti je uništena. Klupa stoji oko 2.900 eura ili, izraženo u iznosu na koji smo do sada više naviknuli, oko 22.000 kuna.
Budući da je klupa pružala uvijek dostupnu i sasvim besplatnu internetsku vezu smatralo se da će biti od koristi svima koji se nađu njezinoj blizini. Još više žalosti podatak dobavljača klupe prema kojemu je od njihovih 450 pametnih klupa postavljenih u Hrvatskoj ovo peta koja je uništena. Zašto baš u Grubišnom Polju ?
Lokacija za postavljanje te pametne klupe odabrana je upravo prema prijedlogu škole te je nakon ovakvog događaja, ukoliko krivac ne bude pronađen, moguće zaključiti jedino kako takva moderna klupa ondje nije potrebna te će se za nju morati potražiti neka druga lokacija. Gradonačelnik Zlatko Mađeruh ovim putem još jednom želi skrenuti pažnju na vandalizam pozivajući sve građane, a posebice učenike i djelatnike škole, na pomoć u borbi protiv njega kako bi nam grad bio što ljepši i na ponos svih građana ! (Tekst: Michael Palijan i Dejan Pop; foto: Michael Palijan)


  Povratak na: Novosti