Deni Černi osvojio broncu na WPA Grand prix meetingu u Parizu

Deni Černi osvojio broncu na WPA Grand prix meetingu u Parizu

Grubišnopoljski paraatletičar i predsjednik Atletskoga kluba osoba s invaliditetom Otos Grubišno Polje Deni Černi jučer je na dvodnevnom atletskom Grand Prix meetingu WPA serije, koji se održava u Parizu, osvojio brončanu medalju. Nastupio je u konkurenciji 12 atletičara u spojenim kategorijama F 32/33. Među šest bacanja kugla je najdalje 11,36 metara odletjela u drugom hicu čime je osvojio 963 boda. Prvi je hitac dosegnuo 9,36 metara, treći 11,29, dok je kuglu u posljednjem dijelu serije bacio 10,64, 10,89 te 10,46 metara.
Iako je drugoplasirani 43-godišnji Alžirac Lahouari Bahlaz, koji se natječe u kategoriji F32 kuglu bacio 40 centimetara manje od Černija, plasman su odredili bodovi, kojih je Alžirac svojim nastupom prikupio samo 32 više. Prvi je u spojenim kategorijama 32-godišnji Marokanac Zakariae Derhem, koji je u kategoriji F-33 imao 54 centimetra dulji hitac od Černija i 43 boda više.
Razloga zadovoljstvu je itekako puno, jer osim što je osvojio medalju na tom prestižnom natjecanju, Černi se na samo četiri centimetra  približio svom osobnom rekordu od 11,4 metara, koliko je kuglu bacio na natjecanju u Splitu 25. srpnja 2020. godine. Podsjetit ćemo ujedno da je tim rezultatom osvojio vrh svjetske rang liste bacača kugle u 2020. godini u kategoriji F 33. Osim toga, jučerašnji je rezultat za 11 centimatara bolji od nastupa u Tokiju lani gdje je na Paraolimpijskim igrama osvojio broncu, što dokazuje da uvelike napreduje. Čestitke Deniju Černiju i njegovu treneru Borisu Kljaiću, koji je s njim na natjecanju u Parizu. (mp)


  Povratak na: Novosti