U javnim radovima zaposleno sedam osoba romske nacionalne manjine

Čestitajući djelatnicima na zapošljavanju, gradonačelnik Mađeruh je istaknuo kako je poslije svkih javnih radova u gradu vidljiv učinak

U javnim radovima zaposleno sedam osoba romske nacionalne manjine

Jučer je grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh sa sedmero građana Grubišnoga Polja romske nacionalne manjine potpisao ugovore o zapošljavanju u javnim radovima. Sedmero zaposlenih u javnim radovima, kojima bi se uskoro mogao pridružiti još jedan zaposlenik, u narednih šest mjeseci radit će na uređenju javnih površina, dječjih igrališta, gradske hortikulture i obavljat će druge poslove kojima će biti unaprijeđen izgled grada.
Pozdravljajući ih i čestitajući im na zapošljavanju gradonačelnik Mađeruh je pozvao zaposlenike javnih radova da budu vrijedni i odgovorni u radu te zadatke obavljaju primjerno. Istaknuo je kako je poslije svake grupe u gradu vidljiv njihov učinak.
Kao i do sada Javni radovi se provode u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, koji osigurava materijalne troškove odnosno plaću u bruto iznosu od oko 4690 kuna, odnosno zajamčeni minimalni osobni dohodak i troškove putovanja od 160 kuna mjesečno, dok Grad Grubišno Polje osigurava radni alat i materijal za obavljanje radova.
Vinko Horak, jedan od sedmero zaposlenih kazao je da su javni radovi prilika da pripadnici romske nacionalne manjine zarade svoje plaće i time popune kućne budžete. Tom je prilikom zahvalio saborskom zastupniku romske nacionalne manjine Veljku Kajtaziju i Gradu Grubišnom Polju što su se angažirali na omogućavanju javnih radova pripadnicima romske nacionalne manjine. (mp)


  Povratak na: Novosti