Deni Černi petu godinu zaredom proglašen najboljim županijskim sportašem među osobama s invaliditetom

Iza D. Černija je sjajna natjecateljska sezona 2022., u kojoj je na natjecanjima osvajao samo najviše pozicije

Deni Černi petu godinu zaredom proglašen najboljim županijskim sportašem među osobama s invaliditetom

Preksinoć je Sportska zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije u Kulturnom centru u Rovišću dodijelila nagrade najboljim sportašima, sportskim udrugama i djelatnicima u prošloj godini. Petu godinu zaredom vlasnikom zlatne plakete u seniorskoj konkurenciji sportaša osoba s invaliditetom, odnosno najboljim sportašem županije proglašen je grubišnopoljski paraatletičar, brončani paraolimpijac i predsjednik Atletskog kluba osoba s invaliditetom Otos Grubišno Polje Deni Černi.
Peto uzastopno priznanje stiže i više negoli opravdano. Naime, na otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u paraatletici CRO OPEN u Puli u kategoriji F-33 u kugli osvojio je 1. mjesto i u konkurenciji koplja također 1. mjesto.  Na WPA GRAND Prix-u u Parizu održanom u konkurenciji F-33 kugla osvaja 3. mjesto. Na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u paraatletici u Varaždinu u konkurenciji F-33 kugla osvaja 1. mjesto u bacanju kugle i 1. mjesto u bacanju koplja. Na Zagreb Openu 1. mjesto u bacanju kugle i 2. mjesto u bacanju koplja, na Zagrebačkom dvoranskom mitingu 1. mjesto u bacanju kugle. U paraatletskoj ligi Hrvatske osvaja 2. mjesto pojedinačno od ukupno 51 atletičara koliko je obuhvaćeno bodovanjem, a na svjetskoj rang listi u kategoriji F-33 zauzima izvrsno 2. mjesto.
Srebrnu plaketu u kategoriji sportskih ekipa prema prijedlogu županijskoga Parasportskog saveza treću godinu zaredom dobio je klub kojemu je Černi na čelu.
Čestitamo Deniju Černiju, njegovom treneru Borisu Kljaiću i klupskim kolegama na uspjesima ! (mp)


  Povratak na: Novosti