Dobrovoljno vatrogasno društvo Veliki Zdenci proslavilo 100 godina postojanja i rada

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh povodom 100. rođendana DVD-u uime Grada Grubišnoga Polja darovao kip svetog Florijana

Dobrovoljno vatrogasno društvo Veliki Zdenci proslavilo 100 godina postojanja i rada

Dobrovoljno vatrogasno društvo Veliki Zdenci u subotu je proslavilo čak 100 godina postojanja i rada. Proslava stoljeća velikozdenačkoga DVD-a u društvenom domu u tom grubišnopoljskom naselju obilježena je svečanom sjednicom, na kojoj su nakon prigodnog izvješća o proteklih 100 godina, čestitke slavljenicima uputili gosti, među kojima zamjenica župana Marija Jungić i grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh. Prvi čovjek grada je povodom 100. rođendana te dobrovoljne vatrogasne postrojbe uime Grada Grubišnoga Polja postrojbi darovao kip svetog Florijana.
Uime Hrvatske vatrogasne zajednice i prema nalogu glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije i predsjednik Vatrogasne  zajednica Grda Grubišnoga Polja Darko Novotni DVD-u je uz čestitke uručio Povelju Mirka Kolarića, kao jedno od najviših vatrogasnih odlikovanja.
Povodom 100. obljetnice osnutka DVD-a objavljena je i knjiga 'Sto godina dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliki Zdenci', koju je napisao povjesničar Vjenceslav Herout. Autor je u okviru svečane sjednice govorio o svojoj knjizi koju je napisao u samo nekoliko tjedana, a koja će biti, kako je rekao, trajan spomen jednom vremenu i brojnim ljudima koji su knjigom obuhvaćeni.
Vatrogasci su održali svečani mimohod te na kraju svečanosti javnu vježbu. (mp)


  Povratak na: Novosti