Donijeta odluka o raspodjeli sredstava za financiranje programa i projekata udruga s područja grada

Za taj je natječaj rezervirana 41.150 eura raspodijeljena prema pet programskih cjelina

Donijeta odluka o raspodjeli sredstava za financiranje programa i projekata udruga s područja grada

Nakon provedenog javnog natječaja i evaluacije te potom na prijedlog povjerenstva grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je donio odluku kojom odobrava sredstva za financiranje odnosno sufinanciranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje na području grada provode udruge u ovoj godini. Podsjetimo, početkom ožujka je raspisan natječaj za dodjelu sredstava za rad udruga na koji su se mogle javiti udruge programski usmjerene na rad u kulturi, promicanju vrijednosti Domovinskog rata, socijalne, zdravstvene i skrbi za obitelj i djecu, humanitarnih djelatnosti te zaštite okoliša i prirode.
Tako je iz područja kulture odobreno 11 projekata sedam udruga ukupno vrijednih 11.600 eura. Iz programskog područja djece i mladih dva su projekta Udruge mladih Grubiša, vrijedna 4.600 eura. U području vezanom za Domovinski rat šest je projekata triju udruga vrijednih 12.600 eura, što je ujedno i najveći iznos u jednom od pet područja, dok je u području vezanom za humanitarne, socijalne i zdravstvene usluge pet projekata četiriju udruga vrijednih 9.650 eura. U ostalim područjima djelovanja odobrena su još četiri projekta isto toliko udruga, vrijednih 2.700 eura. Ukupno će tako prema tom javnom natječaju udrugama na području grada za njihove projekte iz gradskoga proračuna biti isplaćena 41.150 eura, odnosno izraženo u bivšoj hrvatskoj valuti iznos od nešto više od 310.044,18 kuna. 
No, zna li se da Grad sufinancira još i Zajednicu športskih udruga s iznosom od 109.500 eura, Vatrogasnu zajednicu Grada s 53.100 eura, Gradsko društvo Crvenog križa s 18.600 eura, udruge u području lovstva i ribarstva s iznosom 16.000 eura, potom Hrvatsku gorsku službu spašavanja s 1.500 i Turističku zajednicu s 20.000 eura, dolazi se do ukupnog iznosa od 259.850 eura, odnosno 1.957.839,83 kuna koliko Grad Grubišno Polje iz proračuna izdvaja za rad udruga na svom području.
-Udruge civilnog društva su vrlo bitne. Popunjavaju programe u gradu koje ne pokrivamo mi putem ustanova. Čine koheziju zajedničkih programa na području grada, čime svi zajedno dajemo sadržaj životu i standardu života u Grubišnom Polju-kazao je gradonačlenik Mađeruh.

Odluka o odobravanju sredstva za financiranje odnosno sufinanciranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje na području grada provode udruge u ovoj godini


  Povratak na: Novosti