Drage sugrađanke i sugrađani, sretan vam Dan grada !

Drage sugrađanke i sugrađani, sretan vam Dan grada !

Grubišno Polje danas slavi svoj rođendan. Obljetnica je to završetka vojno-redarstvene operacije Otkos 10 kojom je oslobođeno okupirano područje grada i nekoliko susjednih općina, odnosno oko 300 četvornih kilometara koje su nekoliko mjeseci 1991. godine okupirali srpski odmetnici.

Tim je povodom pripremljen program koji donosi brojne sadržaje sve do 17. studenog. Proslava rođendana grada danas počinje u 9,30 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeće ispred spomenika hrvatskim braniteljima, a u 10 sati je sveta Misa u crkvi sv. Josipa. U 11 sati je u kinodvorani Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će u nazočnosti brojnih gostiju biti pobrojana dostignuća grada u proteklu godinu dana, a bit će dodijeljena i javna gradska priznanja za ovu godinu.

Slavlje povodom Dana grada nastavlja se 11. studenog koncertom sastava Opća opasnost, koji Grad Grubišno Polje daruje svojim sugrađanima, a završava 17. studenog koncertom Zbora Zdenčanke i daruvarske Ženske klape Stentoria.

Drage sugrađanke i sugrađani, sretan Dan grada želi vam gradonačelnik Zlatko Mađeruh sa zamjenicom Anom-Marijom Štruml-Tuček i suradnicima i predsjednik Gradskoga vijeća Ivo Martinović i članovi Gradskoga vijeća.


  Povratak na: Novosti