Grad kandidirao projekte ‘Centar malih sportova’ i ‘Vatrogasni centar’

Projekti, svaki vrijedan nešto više od devet milijuna kuna, kandidirani su na natječaj Ministarstva poljoprivrede

Grad kandidirao projekte ‘Centar malih sportova’ i ‘Vatrogasni centar’

Pojedina su ministarstva raspisala natječaje na koje se mogu javljati i lokalne samouprave. Među njima i Ministarstvo poljoprivrede. Naime, raspisalo je natječaje kroz Program ruralnoga razvoja za projekte u nekoliko mjera s tim da lokalne uprave mogu kandidirati najviše po dva projekta u različitim mjerama. Grad Grubišno Polje ima pripremljenu dokumentaciju i na natječaj Ministarstva poljoprivrede kandidirao je dva.
Jedan od njih je Centar malih sportova u Velikim Zdencima. Riječ je o projektu kojim će biti uređeno nekoliko sportskih terena u Velikim Zdencima. S tim u vezi Gradsko vijeće je već ranije donijelo Odluku o osnivanju prava građenja na vlastitom zemljištu u Velikim i Malim Zdencima, odnosno sportskim terenima na prostoru ZRC-a, gdje će putem mjere 7.4 Programa ruralnog razvoja provesti projekt izgradnje toga centra. Projekt se procjenjuje na oko devet milijuna kuna.
Drugi projekt koji je Grad kandidirao je izgradnja Vatrogasnog centra za potrebe dobrovoljnih vatrogasnih društava. I ta je investicija oko devet milijuna kuna, što je blizu gornje granice vrijednosti projekta koji se može financirati novcem europske unije. Projekti su aplicirani putem Razvojne agencije AGRO za razvoj grada. Gradonačelnik Zlatko Mađeruh vjeruje da će projekti biti dobro bodovani i da će dobiti odobrenje i u njima će Grad Grubišno Polje sudjelovati i vlastitim sredstvima, prema procjeni gradonačelnika, s oko tri do četiri milijuna kuna ukupno.
U međuvremenu se intenzivno radi i na projektu Centar za starije osobe, koji je u fazi izrade te bi po svemu sudeći kroz mjesec, dva trebala biti spremna građevinska dozvola. (Michael Palijan; skica: RA AGRO)


  Povratak na: Novosti