Gradonačelnik Mađeruh primio vatrogasce povodom blagdana njihova zaštitnika sv. Florijana

Z. Mađeruh je istaknuo da je uloga vatrogastva bilo kroz javnu ili dobrovoljne postrojbe nemjerljiva

Gradonačelnik Mađeruh primio vatrogasce povodom blagdana njihova zaštitnika sv. Florijana

Danas je spomendan svetoga Florijana, kršćanskoga sveca i mučenika, među ostalima zaštitnika i vatrogasaca. Tim je povodom danas grubišnopoljske vatrogasce primio grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh. Na prijemu je osim predsjednika Vatrogasne zajednice grada Darka Novnotnija i zapovjednika zajednice, ujedno i zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Vitomira Pintarića bila i većina članova predsjedništva zajednice, odnosno predsjednici Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada.
Tom se prilikom moglo čuti da je na području grada čak 466 članova u deset DVD-a, što je gotovo deset posto žitelja grada. Gradonačelnik je naveo kako je lani iz Gradskog proračuna za Vatrogasnu zajednicu izdvojeno oko 405.000 kuna, koliko će biti i ove godine, a za Javnu vatrogasnu postrojbu ove godine oko 3,2 milijuna kuna, što smatra itekako opravdanim budući da je uloga vatrogastva bilo kroz javnu ili dobrovoljne postrojbe nemjerljiva. To se pokazalo pri prvom velikom testu kada je prije nekoliko godina izbio požar u krugu Zagrebpetrola te lani prilikom nevremena koje je pogodilo područje grada.
Z. Mađeruh je istaknuo kako je puno uloženo u opremu, a ulažu se napori i u izgradnju vatrogasnog centra, koji bi vrijedan oko 1,5 milijuna eura trebao niknuti u industrijskoj zoni. D. Novotni je uime gostiju zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi na podršci koju vatrogasci imaju. Večeras je povodom spomendana sv. Florijana u župnoj crkvi sv. Josipa služena sveta misa za sve umrle i poginule vatrogasce. Prije mise vatrogasci su se postrojili, a u svečanom mimohodu nakon dugo vremena vatrogascima se pridružila vatrogasni pomladak i vatrogasna mladež zajedno sa svojim voditeljima. (mp)


  Povratak na: Novosti