Grubišno Polje peti grad u Hrvatskoj prema izdvajanjima za socijalnu zaštitu

Podaci su to istraživanja koje je proveo portal gradonacelnik.hr

Grubišno Polje peti grad u Hrvatskoj prema izdvajanjima za socijalnu zaštitu

Najnovije istraživanje portala gradonacelnik.hr o izdvajanju gradova za socijalnu zaštitu od 2013. do 2015. godine, donosi podatak da je Grubišno Polje na petom mjestu ljestvice hrvatskih gradova. Prosjek koji je Grad u tom razdoblju izdvojio za socijalne potrebe 2.070.544 kuna, što je 10,51 posto gradskoga proračuna. To ga stavlja čak ispred jednog Splita koji se prema tom kriteriju u okviru istraživanja toga portala našao na 9. mjestu, jer za socijalnu zaštitu izdvaja 8,84 posto gradskoga proračuna.
Na području grada je više od 20 posto stanovnika starijih od 65 godina, pa su takva izdvajanja opravdana.-Posljedice Domovinskoga rata su dalekosežne i osjete se. Kroz izdvajanja skupini stanovnika treće životne dobi pokušavamo osigurati normalan život kroz nekoliko potpora i programa, među kojima je i Pomoć u kući starijim osobama. Mi smo socijalno osjetljiv grad i takvu politiku ćemo i dalje voditi-rekao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Ispred Grubišnoga Polja na listi od 128 hrvatskih gradova su Stari Grad, Imotski, Komiža i Sisak, a s tim je postotkom Grad Grubišno Polje najviši na ljestvici gradova u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Komentirajući podatke o izdvajanjima za socijalnu zaštitu, gradonačelnik je kazao kako Grad jednako izdašno izdvaja i za razvoj gospodarstva i infrastrukture.-Vrlo visoko kotiramo u odnosu na izvorne prihode. Jako puno izdvajamo za razvoj infrastrukture koja je temelj razvoju gospodarstva-zaključio je gradonačelnik.(RGP)


  Povratak na: Novosti