Predstavljena knjiga ‘I ja želim živjeti’ Grubišnopoljke Tatjane Kovač

Na više od 300 stranica autobiografskog romana autorica opisuje godine psihičkog i emocionalnog zlostavljanja i borbe, te tešku odluku bijega od takvoga života

Predstavljena knjiga ‘I ja želim živjeti’ Grubišnopoljke Tatjane Kovač

Sinoć je u u Gradskoj knjižnici Mato Lovrak održana promocija knjige 'I ja želim živjeti', Grubišnopoljke Tatjane Kovač. Knjigu simbolična naziva uz autoricu su predstavili urednica Marija Mišić, književnica i magistrica teologije iz Slavonskoga Broda i Ilija Matić, glavni urednik knjige.
Na više od 300 stranica autobiografskog romana autorica je ogolila svoju dušu, opisujući godine psihičkog i emocionalnog zlostavljanja, borbe i tešku odluku bijega od takvoga života, te osude i predrasude okoline. Istaknuto je kako je knjiga Tatjanina samopomoć i poruka svim zlostavljanim ženama, ali i njezinim sinovima. Ujedno, prilika je to za novi početak, bez teškog tereta prošlosti. Kako je rekla urednica Mišić, ovo djelo mora biti glas žena, svih onih koje trpe zlostavljanje i maltretiranje u svojim brakovima, obiteljima, na radnim mjestima.
Potporu Tatjani Kovač došli su dati mnogi prijatelji i Grubišnopoljci. Promociju su pjesmom uljepšali pjesmom članovi FA CIK-a dr. Franjo Tuđman, a organizirali su ju Gradska knjižnica Mato Lovrak i Udruga Aldo iz Slavonskoga Broda, koja je ujedno i nakladnik knjige.(RGP)


  Povratak na: Novosti