Grubišnopoljci ponovno većinom glasova već u prvom krugu izabrali Zlatka Mađeruha za gradonačelnika

I po pitanju članstva u Gradskom vijeću HDZ-u dali većinu

Grubišnopoljci ponovno većinom glasova već u prvom krugu izabrali Zlatka Mađeruha za gradonačelnika

Izbori su iza nas. Od 53,11 posto Grubišnopoljaca, koliko ih je izašlo na izbore, većina je bila jasna - nije za promjene. Proizlazi to iz izbornih rezultata koji govore da u našemu gradu neće biti drugoga kruga izbora. Na prvom mjestu grada građani kao gradonačelnika žele dosadašnjega Zlatka Mađeruha. Birači su mu, naime, dali 54,11 posto glasova i nagradili ga još jednim mandatom. Zamjenik će mu u slijedeće četiri godine biti Zlatko Pavičić.
Zahvaljujući se svima koji su izašli na izbore, posebice onima koji su mu dali povjerenje, što je znak da je do sada ostavio dobar trag, stari-novi gradonačelnik je poručio.-Znam, hoću i mogu te ću u ovom napraviti više negoli u svim dosadašnjima. Za to imam argumente. Neke smo stvari već pokrenuli, neke ćemo, a najkvalitetnije je rješenje otvaranje što više mjesta u Grubišnom Polju. Uza sebe imam mladog kolegu koji hoće raditi. Moj je zamjenik mlada ambiciozna osoba koja traži prostor i na gospodarskoj, radnoj i političkoj sceni. Taj ću mu prostor pružiti i očekujem dobar zajednički iskorak i dobar vjetar u leđa svim investicijama u gradu-rekao je Z. Mađeruh. Ostali kandidati očito nisu imali šanse. Nezavisni kandidat Sebastijan Svat dobio je 20,06 posto, Dalibor Jurina 17,76, a Igor Dmitrašinović 5,05 posto glasova
I HDZ-ova lista za Gradsko vijeće je pobjednička. Osvojila je 45,2 posto glasova. Nezavisna lista Damira Bajsa na drugom je mjestu s osvojenih 16,19 posto glasova, potom lista grupe birača nositelja Sebastijana Svata s 14,88 posto, HSS-ova s 11,25 posto, te lista Umirovljenika zajedno HSU-SU-a sa 7,51 posto glasova. Po prvi puta SDP-a neće biti u gradskoj vlasti, jer s osvojenih tek 4,93 posto glasova nije prešao izborni prag. Sukladno Dhontovoj metodi HDZ osvaja 8 mjesta u Gradskom vijeću, Lista Damira Bajsa, Sebastjana Svata i HSS-a po dva mjesta, a lista HSU-SU Umirovljenici zajedno jedno. Time će u Gradskom vijeću HDZ imati neoborivu većinu. Recimo i to da je s 58,75 posto Ana-Marija Štruml-Tuček izabrana je za zamjenicu gradonačelnika iz reda češke nacionalne manjine, dok je HSS-ov kandidat Zvonko Vrbicki dobio 39,06 posto glasova.
U slučaju glasovanja za župana u Grubišnom Polju Miro Totgergeli je u svom gradu dobio više glasova od protukandidata Damira Bajsa i Alena Ivančića. Njemu su Grubišnopoljci dali 47,13 posto, Bajsu 46,02, a Ivančiću 2,31 posto. I u slučaju županijske skupštine Grubišnopoljci su najviše glasova dali koaliciji HDZ-HSS-HSLS 46,28 posto. Kada su u pitanju glasovi Grubišnopoljaca, pripadnika dviju nacionalnih manjina oni su većinu glasova dali Srbinu Saši Lukiću: 69,41 posto, te Čehinji Tanji Novotni Golubić 50,32 posto.(RGP)

Pogledajte REZULTATE IZBORA


  Povratak na: Novosti