Mladi sudionici Susreta hrvatske katoličke mladeži u Grubišnom Polju i Ivanovu Selu

Mladim gostima i njihovim voditeljima dobrodošlicu je u Grubišnom Polju izrazio i gradonačelnik Zlatko Mađeruh

Mladi sudionici Susreta hrvatske katoličke mladeži u Grubišnom Polju i Ivanovu Selu

U subotu je u Bjelovaru održan 11. Susret hrvatske katoličke mladeži. Pod geslom 'Gore srca', na gradskom stadionu u Bjelovaru okupile su se tisuće mladih iz gotovo svih župa iz Hrvatske i mnogih iz inozemstva kako bi prisustvovali svetoj misi koju je u nazočnosti svih hrvatskih biskupa predvodio domaćim bjelovarsko-križevački biskup msgr. Vjekoslav Huzjak. Nažalost, tijekom cijeloga dana padala je kiša, no nije uspjela ugasiti žar kojim su se mladi povezani vjerom, okupili i sudjelovali u svetoj misi i drugim aktivnostima toga dana. Naime, prije negoli su se okupili u Bjelovaru mladi su gostovali u župama u biskupiji, gdje su se predstavili domaćinima i s njima proveli prijepodne.
U grubišnopoljskoj župi sv. Josipa mladi su župljani na čelu s domaćinom preč. Većeslavom Magićem ugostili mlade iz nekoliko župa iz Slavonskoga Broda odnosno Požege. Riječ o župama Gospe Brze Pomoći, sv. Leoploda Mandića, sv. Obitelji, sv Josipa Radnika, sv. Nikole Tavelića i Bezgrješnog Srca Marijina iz Slavonska Broda te župe katedralne župe sv. Terezije Avilske iz Požege. 
Okupili su se u župnoj crkvi gdje su se gosti predstavili domaćinima, dok su i Grubišnopoljci gostima predstavili svoju župu i život u njoj. Potom su svi zajedno sudjelovali na svetoj misi, nakon koje je za stotinjak gostiju i domaćine priređena zakuska. Potom su oko podneva svi zajedno krenuli putem Bjelovara, gdje su sudjelovali u sadržajima susreta. U ivanovoselskoj župi Presvetoga Srca Isusova, pak, gostovali su mladi iz župe Špišić Bukovica, Milanovca i Đulovca.
Mladim gostima i njihovim voditeljima dobrodošlicu je u Grubišnom Polju izrazio i gradonačelnik Zlatko Mađeruh. (mp; foto: V. Magić)


  Povratak na: Novosti