Izvođač uveden u posao, nogostup će izgraditi u roku četiri mjeseca

Drugu fazu projekta 'Sanacija i modernizacija nogostupa u Ulici Mate Lovraka u Velikim Zdencima' obavit će Građevinski obrt Lagundžić

Izvođač uveden u posao, nogostup će izgraditi u roku četiri mjeseca

Nakon što je prvog rujna gradonačelnik Zlatko Mađeruh s Marijom Lagundžićem, vlasnikom Građevinskog obrta 'Lagundžić', potpisao ugovor za radove na II. Fazi projekta 'Sanacija i modernizacija nogostupa u Ulici Mate Lovraka u Velikim Zdencima', jučer je izvođač radova uveden u posao. Riječ je o nastavku projekta, kojim će u cijelosti biti izgrađen novi nogostup u toj velikozdenačkoj ulici. Druga faza se odnosi na preostalih 1500 metara nogostupa u toj ulici. Radovi su vrijedni 970.000 kuna s PDV-om, pri čemu je 240.000 kuna sufinanciranje Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Sukladno ugovoru, izvođač ima obvezu radove izvesti u roku četiri mjeseca od dana uvođenja u posao.
-Koristim priliku obavijestiti  građane da počinju radovi. Nadamo se da će izvođač radova zadovoljiti terminski plan, a o kvaliteti radova računa će voditi nadzor-kaže gradonačelnik Z. Mađeruh. Naime, ugovor o povjeravanju poslova stručnog nadzora nad radovima zaključen je s bjelovarskim B-projektom, za što će mu prema ugovoru biti isplaćeno oko 24.550 kuna s PDV-om. Ugovor je s grubišnopoljskim gradonačelnikom potpisao direktor B-projekta Igor Barberić, koji kaže da će pratiti provode li se radovi prema pravilima struke i troškovniku. Zadatak nadzora je da prati i terminski plan izvođenja radova. Potrebna je uska suradnja investitora, izvođača i nadzora da bi proizvod bio kvalitetan, kazao je I. Barberić.


  Povratak na: Novosti