Nakon svih poteškoća koje su ih kao generaciju pogodile, izašli su kao pobjednici !

Grubišnopoljski maturanti slavljem obilježili kraj najljepšeg životnog poglavlja

Nakon svih poteškoća koje su ih kao generaciju pogodile, izašli su kao pobjednici !

Od kolijevke do groba najljepše je đačko doba. Tu krilaticu velikim dijelom zna, ali će ju u mjesecima i godinama nakon današnjega dana u potpunosti shvatiti i četrdesetero grubišnopoljskih maturanata koji su u petak nakon osam godina osnovne, te tri, odnosno četiri godine srednje škole zauvijek izašli iz školskih klupa i velikim koracima zakoračili u novi dio života. Ovogodišnji su maturanti dijelom cijele jedne generacije koja je dio obrazovanja provela u vrlo nezahvalnim uvjetima: od uvođenja škole za život, štrajka, pandemije, potresa, ali i rata u Ukrajini, ali su, kako je rekla ravnateljica Srednje škole Bartola Kašića Ivana Orešković, izašli kao pobjednici.
Kraj školovanja i grubišnopoljski maturanti su obilježili norijadom kojom su manje svijetu, a više gradu dali do znanja da je đačko doba gotovo. Slavilo je desetero gimnazijalaca, jedanaestero tehničara za računalstvo, sedmero kuhara, šestero poljoprivrednih gospodarstvenika, četvero automehatroničara i dva instalatera kućnih instalacija, koji su veselo špalirali gradom uz pjesmu i neizostavne zviždaljke. U petak nešto prije podneva okupili su se na gradskom trgu gdje ih je dočekao i pozdravio gradonačelnik Zlatko Mađeruh sa svojim suradnicima. Potvrdio je da su mladi ljudi poput današnjih maturanata velika vrijednost zajednice.
-Ulaskom u EU traži se obrazovani kadar pa je i obrazovanje u našoj srednjoj školi vrlo bitno. Zahvaljujem školi na programima koje nude mladim ljudima, zahvaljujem učenicima. Onima koji su završili trogodišnje obrazovanje da što prije nađu posao, a drugima uspješan upis na fakultete pa da se kao visokoobrazovani vrate u Grubišno Polje. Mi ćemo ih pratiti stipendijama-kazao je Z. Mađeruh. Učenici su mu zahvalili na potpori, posebice na besplatnim udžbenicima koje Grad omogućava već nekoliko godina. (mp)


  Povratak na: Novosti