Potpisani ugovori za financiranje odnosno sufinanciranje projekata koje u gradu provode udruge

Vrijednost ugovora je 41.150 eura

Potpisani ugovori za financiranje odnosno sufinanciranje projekata koje u gradu provode udruge

Danas je grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh s predstavnicima udruga s područja grada potpisao ugovore temeljem odluke kojom je odobrio sredstva za financiranje odnosno sufinanciranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje na području grada provode udruge u ovoj godini. Naime, početkom ožujka je raspisan natječaj za dodjelu sredstava za rad udruga na koji su se mogle javiti udruge programski usmjerene na rad u kulturi, promicanju vrijednosti Domovinskog rata, socijalne, zdravstvene i skrbi za obitelj i djecu, humanitarnih djelatnosti te zaštite okoliša i prirode, nakon kojega je gradonačelnik prema prijedlogu povjerenstva donio odluku o odobrenju sredstava.
Tako je iz područja kulture odobreno 11 projekata sedam udruga ukupno vrijednih 11.600 eura. Iz programskog područja djece i mladih dva su projekta Udruge mladih Grubiša, vrijedna 4.600 eura. U području vezanom za Domovinski rat šest je projekata triju udruga vrijednih 12.600 eura, što je ujedno i najveći iznos u jednom od pet područja, dok je u području vezanom za humanitarne, socijalne i zdravstvene usluge pet projekata četiriju udruga vrijednih 9.650 eura. U ostalim područjima djelovanja odobrena su još četiri projekta isto toliko udruga, vrijednih 2.700 eura. Ukupno će tako prema tom javnom natječaju udrugama na području grada za njihove projekte iz gradskoga proračuna biti isplaćena 41.150 eura, odnosno izraženo u bivšoj hrvatskoj valuti iznos od nešto više od 310.044,18 kuna. 
-Udruge civilnog društva su vrlo bitne. Popunjavaju programe u gradu koje ne pokrivamo mi putem ustanova. Čine koheziju zajedničkih programa na području grada, čime svi zajedno dajemo sadržaj životu i standardu života u Grubišnom Polju-kazao je gradonačelnik Mađeruh.
Uime udruga zahvalio je Alen Skender, predsjednik HVIDRA-e Grubišno Polje naglasivši tom prilikom da je riječ o velikoj pomoći Grada na koju udruge već duže vrijeme mogu računati. (mp)


  Povratak na: Novosti