Otvoren Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva u 2022. godini

Za potpore kroz pet mjera u gradskom je proračunu rezervirano 300.000 kuna

Otvoren Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva u 2022. godini

Gradsko Povjerenstvo za provođenje postupka dodjele potpora malom i srednjem poduzetništvu raspisalo je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Grubišnoga Polja za 2022. godinu. Predmet javnog poziva je dodjela potpora male vrijednosti poslovnim subjektima s područja Grada Grubišnoga Polja za razvoj i unapređenje malog i srednjeg poduzetništva sukladno planiranim sredstvima u Proračunu Grada Grubišnoga Polja za 2022. godinu u iznosu od 300.000 kuna.
Javnim pozivom je obuhvaćeno pet mjera: stimulacija novih investicija u Zonama malog i srednjeg poduzetništva, potpore za početnike, potom subvencioniranje edukacija, stjecanja novih znanja i vještina, konzultantskih troškova te nastupa na gospodarskim manifestacijama, subvencioniranje nabave strojeva i opreme  te mjera potpora uslijed štetnih događaja. Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava po pojedinoj mjeri, a najkasnije do 30. studenog 2022. Korisnici potpora su trgovačka društva, obrtnici i obiteljska gospodarstva osim onih koja se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, registrirani na području grada Grubišnoga Polja za troškove nastale nakon 1. prosinca 2021. godine.
Pojedinom korisniku može se odobriti više vrsta potpora u istoj kalendarskoj godini u ukupnom iznosu od najviše 20.000 kuna, osim ako pojedinom mjerom nije drugačije propisano. Pojedini korisnik potpore tijekom kalendarske godine može podnijeti jedan zahtjev za svaku pojedinu mjeru.  Zahtjevi za dodjelu potpore po pojedinim mjerama nalaze se na mrežnoj stranici grada, a moguće je dobiti ih i u Upravnom odjelu za gospodarstvo Grada te putem telefona 043 448 213. Javni poziv i dokumentacija dostupni su na POVEZNICI


  Povratak na: Novosti