Radio Grubišno Polje proslavlja 30. rođendan

Na današnji dan prije 30 godina po prvi puta se u hrvatskom eteru čuo signal Radija Grubišnoga Polja. Bilo je to probno emitiranje signala na tadašnjoj frekvenciji 103,9 MHz-a

Radio Grubišno Polje proslavlja 30. rođendan

Radio Grubišno Polje danas slavi rođendan ! Naime, na današnji dan prije 30 godina po prvi puta se u hrvatskom eteru čuo signal Radija Grubišnoga Polja. Bilo je to probno emitiranje signala na tadašnjoj frekvenciji 103,9 MHz-a. Prvotna namjera osnutka radija bila je da putem etera stanovništvo obavještava o tijeku Domovinskoga rata na našim prostorima, ali da istovremeno bude podrška braniteljima koji su se nalazili na bojišnici, što je i ostvareno. Radio je prvo bio u sastavu Centra za kulturu i informiranje, a 1. listopada 1995. godine postao je samostalna tvrtka.
Radio, koji je u međuvremenu promijenio frekvenciju na 95,1 MHz-a, profilirao se u medijsku kuću s 12 sati programa dnevno. Naime, 5. studenoga 2007. godine se s osam satnog krenulo s cjelodnevnim emitiranjem od 7 do 19 sati. U njemu su zastupljeni informativni, vjerski, kulturni, obrazovni, manjinski, sportski i zabavni sadržaji. S postavljenim novim antenskim sustavom poboljšana je kvaliteta signala i čujnosti Radija, a od 8. veljače 2013. godine uz pomoć Grada Grubišnoga Polja Radio je smješten u prizemlju poslovno-kulturne zgrade "Otkos 10". U lipnju 2016. godine instalacijom tonskog pulta, procesora zvuka i mikrofona dovršen je višegodišnji proces digitalizacije Radija, koji je omogućio Grad Grubišno Polje, a Grad i ove godine financirao nabavku novog modernog odašiljača koji jamči sigurno i kvalitetno emitiranje programa.
Rođendan Radiju je došao čestitati i gradonačelnik Zlatko Mađeruh, koji je tom prilikom istaknuo kako je suradnja Radija i Grada Grubišnoga Polja uvijek bila na visokoj razini, što doprinosi i dobroj komunikaciji s građanima. (Tekst: Michael Palijan; foto: Michael Palijan i Vesna Žagar Janošić)


  Povratak na: Novosti